Petíciót indít a Jobbik a kötelező oltás ellen

Petíciót indít a Jobbik a kötelező oltás ellen

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon buzdít a kötelező oltás elleni petíció aláírására

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebookon jelentette be Jakab Péter, hogy a Jobbik petíciót indít a kötelező oltás ellen. „Orbán korábban azt ígérte, hogy nem lesz kötelező az oltás, aztán kötelezővé tette a rendőröknél, tűzoltóknál, tanároknál, az egészségügyi dolgozóknál. Végül azt mondta, hogy döntse el a munkaadó, én pedig azt mondom, hogy döntsd el te. Mindenki döntsön szabadon, mondj nemet a kötelező oltásra. Most egy aláírással, április 3-án pedig egy szavazattal. Számítunk rád, számíthatsz ránk!” – mondja a felvételen az asztal sarkán ülő, pólót viselő pártelnök.

Mint január 27-én megírtuk, a korábban tervezett január 31-e helyett három hónappal kitolták azt a határidőt, amíg a fegyveres testületek tagjainak be kell oltatniuk magukat a koronavírus ellen. – Most délután kaptuk meg a Belügyminisztérium körlevelét, amelyben az áll, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetésvégrehajtási területeken, a nem ügyfelekkel dolgozók állományában április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját – mondta az Mfor-nak Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára. A Magyar Hang értesülései szerint mind a rendőrségnél, mind például a tűzoltóságnál bőven akadnak olyanok, akik valamilyen ok miatt nem akarják kérni a vakcinát, márpedig a jelenleg is fennálló létszámhiány mellett ha ők is kiesnének, az okozhatna gondokat.

A Jobbik több politikusa, így Jakab Péter pártelnök, valamint Rig Lajos és Lukács László György is egyre határozottabban emelt szót az elmúlt hetekben a kormány járványügyi politikája és az oltási igazolvánnyal kapcsolatos döntése ellen.

Mint ismert, Gulyás Gergely kormányinfón jelentette be, hogy a védettségi igazolványból február 15-től oltási igazolvány lesz, amelyre azok jogosultak, akik három oltással rendelkeznek. A döntés értelmében elesnek az igazolványtól – és azzal járó előjogoktól – azok, akik korábban a fertőzésen való átesettség okán minősültek védettnek.

Jakab Péter egy hete azt pedzegetve, hogy Orbán Viktort a gyógyszerlobbi érdekeit képviseli. „Mégis, kit képvisel Orbán? Az embereket, vagy a gyógyszerlobbit? Február 15-től csak az kap védettségi igazolványt, aki felveszi a 3. oltást. Aki nem vette fel, de átesett a betegségen, az nem. Vajon miért nem? Mi indokolja ezt a hátrányos megkülönböztetést, hisz aki átesett a betegségen, az is védett. Mégsem kaphat erről szóló igazolványt? Aki természetes úton szerzett – ingyen – védelmet, az nem védett, csak az, akinek a kormány oltást vásárolt, mondjuk, kínait, kétszer olyan drágán, mint Szenegál?” – írta Jakab Péter.