Petíciót indít a Momentum: maximum 8 évig lehessen valaki miniszterelnök

Petíciót indít a Momentum: maximum 8 évig lehessen valaki miniszterelnök

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legfeljebb 8 évig lehessen egy miniszterelnök hatalomban – ennek érdekében indít petíciót a Momentum. Fekete-Győr András, a párt elnöke, egyben kormányfő-jelöltje a Facebookon közzétett videójában azt mondta, hogy amennyiben hatalomra jut, akkor kezdeményezni fog egy ilyen irányú törvénymódosítást. – Soha többé nem fordulhat elő az, hogy egyetlen ember kénye-kedve szerint alakuljon az ország sorsa – indokolta.

Párttársa, Gelencsér Ferenc pedig arról beszélt, hogy „az elmúlt 100 év magyar politikája nem az emberekről szólt, hanem Horthykról, Kádárokról és Orbán Viktorokról. Ezek a politikusok nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot”.

Habár világszerte vannak példák hasonlóra – így például az Amerikai Egyesült Államokban – itthon semmilyen jogszabály nem rögzíti, hogy időbeli korlátja lenne a miniszterelnöki pozíció betöltésének.