Petíciót indít a Párbeszéd a Szabolcs utcai hajléktalanokat ellátó kórház ügyében

Petíciót indít a Párbeszéd a Szabolcs utcai hajléktalanokat ellátó kórház ügyében

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd petíciót indít annak érdekében, hogy a hajléktalanokat ellátó fővárosi, Szabolcs utcai kórház továbbra is működhessen - jelentette be a párt frakcióvezető-helyettese.

Tordai Bence hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, elképzelni is nehéz annál nagyobb aljasságot, mint amit a kormány az intézmény bezáratásával elkövetni készül. Azért kell mennie a főváros hajléktalankórházának, hogy "Habony-közeli fideszes befektetők újabb milliárdoknak örülhessenek" - fogalmazott a politikus.

Egy járvány közepén akarnak bezáratni egy kórházat, csak azért, hogy odaköltöztethessenek egy kormányzati intézményt, mert annak a mostani székháza kell a "Fidesz-maffiának" - jelentette ki Tordai Bence.

A Szabolcs utcai kórház 130 évvel ezelőtt a szegények kórházának épült, nyolc éve újították fel, hogy a budapesti hajléktalanok, idős, beteg szegény emberek ott gyógyulhassanak, lábadozhassanak, vagy ott tölthessék életük utolsó heteit, hónapjait - hívta fel a figyelmet.

A kormány úgy záratja be ezt az egyedülálló intézményt, hogy nem tesz javaslatot annak pótlására, a fővárosnak pedig nincs olyan épülete, amely alkalmas lenne - mondta a képviselő. A kabinetnek csak a "haverok üzleti érdekei számítanak", még járvány idején sem számít az emberek egészsége - bírált Tordai Bence. (MTI)