Pikó András: A fogadóórám mindig nyilvános

Pikó András: A fogadóórám mindig nyilvános

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fogadóórám mindig nyilvános, politizálni csak így érdemes – reagált Pikó András arra, hogy Kocsis Máté és Sára Botond szerda esti lakossági fórumára nem engedték be a sajtót, így a Telex újságíróit sem. A Fidesz józsefvárosi pártirodája azzal utasította vissza a regisztrációt, hogy a járványügyi szabályokra tekintettel a helyszín befogadóképessége korlátos. Az elsődleges szempontnak azt tartották, hogy a rendezvényen minél több helyi lakos részt tudjon venni.

Nem engedték be az RTL Klubot sem, nekik azt válaszolták: a fórum „azoknak a józsefvárosi és ferencvárosi lakosoknak szól, akik szeretnék kifejezni véleményüket és javaslataikat azzal kapcsolatban, hogy a baloldali városvezetés leépíti a közbiztonságot és visszavezeti a kerületet a rosszhírű nyócker állapotába.”

A Fidesz az érdeklődők figyelmébe azt ajánlotta, hogy Pikó András „közpénzből szervezett fórumai” sem látogathatóak mindenki számára. A kerületvezető erre a Facebook-oldalán reagált, azt írva, hogy a fogadóórája mindig nyilvános, online élőben követhető, a kérdéseket pedig a helyszínen és kommentekben is fel lehet tenni. „Minden évben minden józsefvárosi negyedbe eljutunk, így aztán negyedjére jövünk éppen a Losonci negyedbe. (…) A fórum nyitott a civilek, érdeklődő lakosság és a sajtó előtt is – személyes tapasztalatból beszélek, amikor azt mondom: politizálni csak így érdemes” – írta.