Pikó András: A leghatározottabban elítélem, hogy bántalmazták a józsefvárosi Fidesz alelnökét

Pikó András: A leghatározottabban elítélem, hogy bántalmazták a józsefvárosi Fidesz alelnökét

Pikó András a Partizán műsorában (Pikó András / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Egyetlen politikai szereplő részéről sem elfogadható az erőszak. A pártok kötelessége az, hogy egymásra mutogatás helyett csillapítsák saját táborukban a politikai indulatokat – így reagált Pikó András, Józsefváros független polgármestere arra, hogy megtámadták aláírásgyűjtés közben támadták meg a Józsefvárosi Fidesz alelnökét. Míg az ellenzék az előválasztás miatt gyűjtött ajánlásokat az az utcán, a kormánypártok Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! címmel indítottak petíciót várva az érdeklődők aláírásait. 

Az esetről a józsefvárosi Fidesz számolt be közösségi oldalán szerdán. – Egy baloldali aktivista durván szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt (...) hétfőn a Harminckettesek terén, aki a munkatársaival aláírást gyűjtött. A támadó ellen rendőri feljelentést tettünk. A fentiekből is látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, és mibe torkollik, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali helyi képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat – írták a Momentum helyi önkormányzati képviselőjére utalva. Szarvas egyébként, mint a Józsefváros.hu észrevette, jobbulást kíván Soósnak, és azt írta: „ideje lenne elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne a felhevült indulatokat lejjebb csavarni, mindannyiunk érdekében, szerintem senki nem szeretne ide későweimari állapotokat”.

Pikó András az eset kapcsán leszögezte: a leghatározottabban elítéli, hogy egy személy bántalmazta Soós Györgyöt. – Gyors gyógyulást kívánok neki! – tette hozzá.

Nem a józsefvárosi kormánypárti politikus az egyetlen, akit bántalmaztak. Például a DK egy politikusát is megütötték Újbudán nemrég.