Pikó András: Csendes háború zajlik

Pikó András: Csendes háború zajlik

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Van egy csendes háború, vagy inkább egy gyömöszkölés" az apparátussal, a vártnál lassabban áramlanak a kért információk – erről beszélt az Indexnek adott interjújában Józsefváros új, az ellenzék által támogatott polgármestere. Pikó András elmesélte azt is, milyen nehézségei akadtak az átadás-átvételnél.

Az egyik, hogy sokáig nem kapta meg az önkormányzati honlap belépőkódjait. Nem fér hozzá a "Józsefváros" újsághoz, a kerületi újság Facebook-oldalát pedig az átadás előtt átnevezték és elvitték az önkormányzattól. A szerkesztőség az összes anyagot letörölte a számítógépről, ami Pikó András szerint nem csak aggályos, hanem törvénysértő is.

Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen | Magyar Hang

Az új polgármester és csapata most kezdi el felmérni, mi is folyt korábban az önkormányzatban, az általa felkért informatikai cég vizsgálja, történt-e adateltüntetés.

Józsefvárosban két önkormányzati holding igazgatótanácsa is közös megegyezéssel felállt, ezek egy részét Pikó András a körükben terjesztett pletykáknak tudja be. Olyan keringtek, mint például, "ha jönnek Pikóék, akkor itt mindenki börtönbe fog kerülni". A bizonytalanság szerinte átjárta a hivatalt, ezért első hete azzal telt, hogy állománygyűléseken nyugtassa meg a különböző önkormányzati alkalmazottakat.

Kiderült, hogy az önkormányzattal kötött ügyvédi szerződéseket maguk a jogászok mondták fel két nappal a választás után, azonban a kormánypropaganda ingyenes lapjával, a Lokállal Józsefvárosnak még decemberig élő szerződése van. Pikó András elgondolkozott azon, hogy esetleg ezt még kitöltse.

 

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom