Pikó András: Csendes háború zajlik

Pikó András: Csendes háború zajlik

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

"Van egy csendes háború, vagy inkább egy gyömöszkölés" az apparátussal, a vártnál lassabban áramlanak a kért információk – erről beszélt az Indexnek adott interjújában Józsefváros új, az ellenzék által támogatott polgármestere. Pikó András elmesélte azt is, milyen nehézségei akadtak az átadás-átvételnél.

Az egyik, hogy sokáig nem kapta meg az önkormányzati honlap belépőkódjait. Nem fér hozzá a "Józsefváros" újsághoz, a kerületi újság Facebook-oldalát pedig az átadás előtt átnevezték és elvitték az önkormányzattól. A szerkesztőség az összes anyagot letörölte a számítógépről, ami Pikó András szerint nem csak aggályos, hanem törvénysértő is.

Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen | Magyar Hang

Az új polgármester és csapata most kezdi el felmérni, mi is folyt korábban az önkormányzatban, az általa felkért informatikai cég vizsgálja, történt-e adateltüntetés.

Józsefvárosban két önkormányzati holding igazgatótanácsa is közös megegyezéssel felállt, ezek egy részét Pikó András a körükben terjesztett pletykáknak tudja be. Olyan keringtek, mint például, "ha jönnek Pikóék, akkor itt mindenki börtönbe fog kerülni". A bizonytalanság szerinte átjárta a hivatalt, ezért első hete azzal telt, hogy állománygyűléseken nyugtassa meg a különböző önkormányzati alkalmazottakat.

Kiderült, hogy az önkormányzattal kötött ügyvédi szerződéseket maguk a jogászok mondták fel két nappal a választás után, azonban a kormánypropaganda ingyenes lapjával, a Lokállal Józsefvárosnak még decemberig élő szerződése van. Pikó András elgondolkozott azon, hogy esetleg ezt még kitöltse.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.