Pikó András: Leírhatatlan, amikor vennéd a levegőt, de nincs elég

Pikó András: Leírhatatlan, amikor vennéd a levegőt, de nincs elég

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szent László Kórházból posztolt vasárnap Pikó András, VIII. kerületi polgármester. A kerületvezető pénteken került kórházba, mint írta, úgy látszik, neki „a súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott”.

Mostani Facebook-bejegyzésében először is megköszönte mindenkinek, aki a hogyléte felől érdeklődött az elmúlt napokban. Azt is elárulta, hogy a felesége és az ikerfiai is elkapták a koronavírust, de a gyerekek tünetmentesek, felesége pedig fáradékony ugyan, de enyhe tünetekkel otthon van.

Az ő állapota viszont elég drámai lehetett: „Én pénteken kerültem a Szt. László Kórházba, délután készült tüdő CT, amely covid tüdőgyulladást mutatott ki. Tényleg leírhatatlan, amikor vennéd a levegöt, de nincs elég. Plusz oxigént kapok folyamatosan, valamint egy kisérleti gyógyszert és szteroid kezelést. Az eddigi tünetek többsége elmúlt, csak a köhögés és a nehéz légzés maradt. Nagyon jó kezekben vagyok, reméljük a szervezetem ezzel a sok segítséggel legyőzi a vírust.”

https://www.facebook.com/pikoandraspolgarmester/posts/694104741231619

A koronavírus pártállásra való tekintet nélkül szedi áldozatait a polgármesterek körében is: Csepel fideszes polgármestere, Borbély Lénárd is kórházba került a napokban, de péntek óta már otthon lábadozik az intenzív gyógyszeres kezelésnek köszönhetően. Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor pedig október 25-én fertőződött meg a koronavírussal, őt csütörtök óta a Dr. Kenessey Albert Kórház Covid-osztályán ápolják.

Ugyancsak friss hír, hogy Hoppál Péter fideszes pécsi országgyűlési képviselő – 2013-14-ben a Fidesz országos szóvivője volt – is megbetegedett, jelenleg enyhe influenzaszerű tünetei vannak.