Pikó András: Nincs elég rendőr, nem tudnak a józsefvárosi közteresekkel járőrözni

Pikó András: Nincs elég rendőr, nem tudnak a józsefvárosi közteresekkel járőrözni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az önkormányzatunk jelentős összeget, 15 millió forintot áldozna arra, hogy a kerületi rendőrök és közterületfelügyelők közösen járőrözhessenek. (...) Szerettük volna ha most, a legforgalmasabb nyári hónapokban elindulnának a közös járőrözések, ezt jeleztük a rendőrség felé. A válasz lesújtó volt: hiába van rá plusz forrás, hiába indokolt közbiztonsági szempontból, hiába lenne rá mindkét oldalról szándék – de nincs rendőr – erről számolt be Pikó András, a nyolcadik kerület polgármestere közösségi oldalán.

Leszögezte: ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. – Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide. A Fidesz soha nem rest a közbiztonság romlása miatt óbégatni és a polgármesterekre meg a baloldalra mutogatni. Sosem a miniszterelnökre, a belügyminiszterre vagy a kormányra, tehát azokra, akiknek a kizárólagos felelőssége a közrend fenntartásáért felelős rendőrség működőképességének biztosítása. Helyette a helyi képviselőtestületben verik az asztalt több támogatásért. Csakhogy nem az a gond, hogy ne lenne önkormányzati támogatás – az a gond, hogy nincs jól fizetett rendőr, akivel az önkormányzati támogatást fel tudnák használni. Azért nincs rendőr, mert nem fizetik meg őket – vélte a kerületvezető. 

Pikó végül azt ígérte, hétfőn első dolga lesz felhívni a józsefvárosi rendőrkapitányt és tájékoztatást kérni tőle. – Addig, amíg rendőrség nem tudja ellátni azokat a feladatokat, amikre számára az önkormányzat a közpénzt biztosítja, átszervezzük a közterületfelügyeletünket és a rendőrségnek szánt támogatásból plusz közterületi járőröket fogunk beállítani tette hozzá.

Pikó posztjának egyik apropóját az adta, hogy mint a Magyar Hang elsőként megírta, a felmondási tilalom megszűnése után azonnal beadta a felmondását 300 rendőr.