Pikó és Karácsony szerint a nyilatkozatstop nem bojkott

Pikó és Karácsony szerint a nyilatkozatstop nem bojkott

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pikó István polgármester nem bojkottálja a Hír Tv-t. Eddig csak élőben volt hajlandó nyilatkozni a tévécsatornának, azonban a február hatodikai neonáci tüntetésről szóló, még a kormánypárti médiában is kiugróan minősíthetetlen tudósítását követően erre már nem hajlandó – nyilatkozta a Magyar Hangnak Békési Zsuzsanna, a polgármester sajtófőnöke. – Azonban sajtótájékoztatóinkra továbbra is meghívjuk őket, sajtóanyagainkat eljuttatjuk hozzájuk, tehát valóban nincs szó bojkottról.

A téma azért került a figyelem középpontjába, mert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közleményben hívta fel Karácsony Gergely főpolgármester és Pikó András, a nyolcadik kerületii polgármester figyelmét, hogy nem bojkottálhatják a médiát.

Levelük szerint Karácsony Gergely és Pikó András akkor sem választhatja meg, hogy kikhez szól és kikhez nem, ha egyébként a kormányzat részéről már ez számít sajnos megszokottnak.

– Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Pikó András VIII. kerületi polgármester sem nyilatkozik a Hír TV-nek addig, amíg a csatorna bocsánatot nem kér a „becsületnapi” eseményekről szóló szégyenteljes riportjáért. A bojkottban Karácsony helyettesei, és a Főpolgármesteri Hivatal apparátusa is részt vesznek. Bár a riport miatti felháborodásukkal egyetértünk, mégis vitatjuk a főváros, illetve Józsefváros vezetőinek döntését, amit levélben tudattunk velük – írják a jogvédők.

Az Azonnali.hu megkeresésére a főpolgármesteri hivatal a következő választ adta: „Természetesen a hivatal, ahogy eddig is, minden információkérésnek eleget tesz, tájékoztatási kötelezettségét betartja, a bojkott a televíziós szereplésekre vonatkozik és fennmarad addig, amíg a Hír TV nem kér bocsánatot nácimosdató riportjáért.”