Pintér elárulta, hogy mennyi nyomozás zajlik az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán

Pintér elárulta, hogy mennyi nyomozás zajlik az úgynevezett Városháza-ügy kapcsán

Pintér Sándor belügyminiszter beszél a visegrádi négyek (V4) és Ausztria belügyminisztereinek találkozóján rendezett sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy büntetőeljárás van folyamatban az úgynevezett Városháza-üggyel összefüggésben – árulta el Pintér Sándor belügyminiszter a párbeszédes Kocsis-Cake Olivio parlamenti képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

Milyen alapos gyanú alapján végezték el a fővárosi házkutatásokat? Ezzel a címmel tette fel kérdését az ellenzéki politikus.

Pintér Sándor válaszában először is hangsúlyozta, hogy „a rendőrség a tevékenységére vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartásával végzi munkáját, feljelentés esetén intézkedési kötelezettség terheli”.

Majd leírta, hogy hány eljárás indult. „Az úgynevezett Városháza ügycsoport kapcsán 14 feljelentés érkezett, a nyomozóhatóság egyesítette azokat. Csalás, befolyással üzérkedés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés valamit hűtlen kezelés gyanúját fogalmazta meg, amelynek alapján négy büntetőeljárás van folyamatban” – írta.

Nem ordítozós típus, most telefonon mégis kiabált Pintér Sándor belügyminiszterrel – ezt mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Városháza-üggyel kapcsolatban Gulyás Mártonnak a Partizán Spartacus című műsorában december 19-én. A főpolgármester szerint a házkutatások alapját a kiszivárgott hangfelvételek képezték, ami szerinte „egy vicc”. – Ha mi elkezdünk beszélgetni egymással arról, hogy Orbán Viktor korrupt, föltesszük az internetre, egy maszk jelenlétében nyilvánosságra hozzuk, akkor holnap kimegy házkutatást tartani a rendőrség Orbán Viktorhoz? Nagyjából ennyire megalapozottak ezek a dolgok – vélte hozzátéve, szerinte jogsértő volt a házkutatás, és konkrétan Kiss Ambrus lakásán szerinte semmit sem találtak száraztésztán kívül.

Ismert, december 13-án reggel a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. Házkutatás volt a Fővárosi Vagyonkezelőnél, kiszálltak a rendőrök a vagyonkezelő vezérigazgatójának lakására is.