Pintér szeme az egészségügyön

Pintér szeme az egészségügyön

Fotó: Unsplash/Daan Stevens

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra vizitálnak a belügyminiszternél az ágazat meghatározó szereplői, szaktekintélyei, mindez aligha független a készülő átalakításoktól – értesült a Népszava.

A cikk szerint Pintér Sándor a közelmúltban fogadta a Magyar Kórházszövetség, valamint a Magyar Orvosi Kamara elnökét és több egészség-gazdaságtanban jártas ágazati szaktekintélyt is. Úgy tudják, a belügyi tárca vezetőjének fokozott érdeklődését az magyarázhatja, hogy felhatalmazást kapott a miniszterelnöktől az ágazat átvilágítására, az állapotok felmérésére. Mint írják, arról már korábban is szó volt, hogy az egészségügy járvány utáni újraindítása a korábbiaktól eltérő gyakorlatot, működtetést hozhat a betegellátásban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég az egyik kormányinfón a Magyar Hang kérdésére már utalt valami hasonlóra. Mint mondta, az aktív kórházi ágyak jelentős részét kizárólag rehabilitációra használták, át kell gondolni, helyes-e, hogy ez így történik. Az egészségügyi ellátórendszerrel együttműködve ki kell találni, hogy mit lehet tenni ennek kapcsán, hogy a rehabilitációs ágyak száma emelkedjen.