„Pintér takarodj!” – Ezt fújta fel a Momentum a Belügyminisztérium elé

„Pintér takarodj!” – Ezt fújta fel a Momentum a Belügyminisztérium elé

Pintér Sándornak szóló üzenet a Momentumtól a Belügyminisztérium előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Kirúgás = Szégyen! Pintér, takarodj!” – ezt a feliratot fújta fel a momentumos Tóth Endre és több aktivista is pénteken délután a Belügyminisztérium épülete elé a járdára. Az ellenzéki párt parlamenti képviselője felháborítónak nevezte, hogy a napokban nyolc pedagógust rúgtak ki azért, mert részt vett korábban a polgári engedetlenségi akciókban. Szavai szerint Pintér Sándornak „korábbi rendőrfőnökként testidegen” terület az oktatás, ezért nem is kellene folytatnia az irányítását.

A politikus leszögezte, hogy krétaalapú spray-t használ, vagyis nem követ el rongálást. Azonban amikor elkezdte a felirat felfújását, máris megjelent a minisztérium előtti területet őrző rendőr. Az egyenruhás hiába szólította fel többször is a képviselőt, hogy fejezze be, ez nem történt meg. Amikor pedig konkrétan odaállt, ahol a felirat „készült”, Tóth Endre egyszerűen kihagyta azokat a helyeket, ahol a cipője volt és folytatta tovább.

Az akció végén a Momentum politikusát igazoltatták a helyszínen.