Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra – játszotta Szakcsi Lakatos Béla

Piros volt a paradicsom, nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra – játszotta Szakcsi Lakatos Béla

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Liget Budapest projektben elkészült Magyar Zene Háza megnyitóján 2022. január 22-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész is fellépett szombaton a Magyar Zene Háza átadása alkalmából rendezett állami ünnepségen, majd miután lejátszotta a műsorát, a taps után visszaült a zongorához, és eljátszotta a Fidesz és a kormány kampányindulóját és szlogenjének dallamát, vagyis hogy „Piros volt a paradicsom, nem sárga, előre megy Magyarország, nem hátra”. Mindezt pedig gyorsan fel is töltötték Orbán Viktor Facebook-oldalára.

Mint arra a 444 emlékeztetett, Szakcsit tavaly novemberben az ellenzéki vezetésű Józsefváros díszpolgárává avatták volna, ám nem vette át a díjat. A Librarius magazinnak úgy indokolta ezt, hogy az elismerést a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva utasította vissza, „de a 2022-es parlamenti választások után, ha ismét neki ítélnék a díjat, elfogadná azt”. „Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, sem az ellenzék oldalán” – mondta még akkor. 

Az ünnepségen egyébként Orbán Viktor bejelentette, hogy ha megnyeri a választást végigviszi a Liget-projektet, bár korábban azt mondta, hogy a budapestiek akarata ellenében az nem folytatódik.