Plakátkampánnyal népszerűsíti lépéseit a kormány

Plakátkampánnyal népszerűsíti lépéseit a kormány

A koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervet népszerűsítő óriásplakátok Pécsen 2020. május 3-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Óriásplakátokon kezdett a gazdaságvédelmi akcióterv reklámozásába a kormány.

A reklámkampányra az MTI fotóiból derült fény. A képek tanúsága szerint a hiteltörlesztési moratóriumot, a bértámogatást, és a 0 százalékos vállalkozói hiteleket népszerűsítik, a fő üzenet pedig az Orbán Viktor által használt „egyetlen magyar sincs egyedül” szlogen.

A koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervet népszerűsítő óriásplakátok Pécsen 2020. május 3-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)MTI/Sóki Tamás

Mint a HVG írja, jó eséllyel ez a kampány is része annak a keretszerződésnek, amelyet a Nemzeti Kommunikációs Hivatal március elején kötött a Balásy Gyula-cégekkel, a New Land Mediával és a Lounge Designnal – ezúttal 50 milliárd forint értékben.

Ez már a második plakátkampánya a kormánynak a veszélyhelyzet másfél hónappal ezelőtti meghirdetése óta.

A 444.hu megkérdezte a Kormányzati Tájékoztatási Központot, mit lehet tudni ezekről a plakátokról: hány darabot helyeznek ki és milyen felületekre, illetve milyen költségvetése van a kampánynak. A válasz ezeket nem tartalmazta: „A kormány a koronavírussal kapcsolatos tájékoztató tevékenységét kiterjeszti a gazdasági akciótervvel kapcsolatos tájékoztatásra is. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki értesüljön az új intézkedésekről, így többek között a bértámogatásról, az adócsökkentésekről és a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről. Az ezekkel kapcsolatos tájékoztató anyagok a hagyományos felületeken kívül az interneten is megjelennek.”