Politikai egységet kovácsoltak Schobert nőalázó kijelentései

Politikai egységet kovácsoltak Schobert nőalázó kijelentései

Schobert Norbert (Fotó: Norbi Update LOW CARB/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A teljes magyar közéletet Schobert Norbert nőalázó kijelentései tartják izgalomban hétfő óta. A fitneszguruból lett táplálkozási üzletemberből lett megmondóember arról értekezett egy Facebook-videójában, hogy a nők gyakran nem fogynak le terhesség után, ezért pedig férjeik már nem kívánják őket. „Sajnos a nők a szülésnél cseszik el, mert úgy gondolja, hogy értéket adott a férfinek, a családnak. Tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. És amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés” – fejtegette Schobert, akinek korábban egyébként A kövér ember nem bűnös címmel jelent meg könyve.

Miután véleménye jelentős vihart kavart, hétfőn este aztán újabb videót tett közzé, ebben nem kért bocsánatot, a véleményét fenntartotta.

A bulvárhős nőellenes megnyilvánulásai teljesen felkavarták a celebvilágot, hétfő óta elítélte őt többek közt Tóth Gabi, Tóth Vera, Krausz Gábor séf, Nyári Diána színésznő, Gáspár Győző, Lakatos Márk, Oláh Gergő és Steiner Kristóf. Dér Heni énekesnő viszont az Instagramon kiállt Schobert mellett. Még a Coca-Cola is felsorakozott Schoberttel szemben, különböző méretű üdítős palackokat egymás mellé téve. „Ha szereted, akkor minden formában megkívánod! #loveyourbody” – tette közzé a Coca-Cola.

De a politikai élet szereplői is felsorakoztak Schoberttel szemben. Még egy fideszes képviselő, Kucsák László is „szeretem a feleségem úgy, ahogy van” szöveggel posztolt egy képet, bár Schobertet nem nevezte meg. Nem úgy Ungár Péter, aki szerint az esettel foglalkozni kell. „Schobert Norbert tegnapi butaság-vihara alapvetően nem több, mint egy kifejezetten színvonaltalan ember kísérlete, hogy médiafelületet foglaljon. Nem lenne érdemes vele foglalkozni, de az hogy elég sok ember van, aki ebben a mondásban az igazságot, egy nyilvánvaló tényt vagy egy karakán kiállást lát nagyon szomorú. Akinek ennyi egy közös gyermek vállalása és ennyire érzi át a család jelentőségét, az nem értem, hogy tud közben a tradicionális férfi szerepekről beszélni vagy bármilyen értékről. Talán itt lenne az ideje, hogy (a néha jogosan, néha jogtalanul) genderideológián aggódó Szánthó Miklós koalíció elmondaná, hogy egy nőnek több értéke van, mint a kinézete. Ennek a közbeszédnek is hatása van a társadalomra” – írta az LMP-s politikus.

Azóta megszólalt a KDNP-s országgyűlési képviselő, Nacsa Lőrinc is, aki azt üzente: „Update Norbi figyelmébe: Szerintem sokkal nagyobb tisztelet és elismerés jár az édesanyáknak, szerintem minimum bocsánatot kellene kérni, és a családot nem összetéveszteni a biznisszel.”

Hétfőn reagált a Jobbik budapesti elnöke, Bencsik János. Ő azt közölte, feleségének is javasolja, hogy semmiképpen ne vásároljon Update-termékeket. Hétfő óta egyébként többször is elhangzott, hogy a kijelentésekkel egyet nem értők bojkottálnák az üzletember termékeit. A HVG.hu cikke alapján pedig ez nem jönne épp jól Schobertnek, akinek cége, a Norbi Update Lowcarb Zrt 2018-at 59 millió forint mínuszban zárta. A nettó árbevétel akkor több tízmilliót zuhant, igaz, 914 millióról 875 millióra. Eközben a Rubint Réka ügyvezetésével működő Alakreform Kft. viszont 2018-ban növelte árbevételét, méghozzá 109 millióról 120 millióra. A bojkottot biztosította támogatásáról az Erzsi macskájával híressé vált DK-szimpatizáns, Homonnay Gergely. De megszólalt még Hodász András atya is, aki azt közölte: „Szerintünk egy igazi férfi nem addig szereti a feleségét, amíg az tartja a leánykori súlyát, hanem egy életen át. Jóban-rosszban, betegségben, öregségben, szép és nehéz időszakokban. Az igazi szeretet ugyanis hűséges és önfeláldozó. Olyan, amivel Krisztus is szereti az Egyházat.”

Továbbá hozzászólt Skrabski Fruzsina is a témához, aki arról írt, hogy a fogyókúra lassan vallássá is válik. „Tök jó lenne fellázadni, de egyedül nem lehet, mert mindenki fogyókúravallású, aki nem genetikailag sovány és kapcsolata van. Mert az alaptételt, hogy legyél sovány, még a legokosabb és legrendesebb emberek is mondják, magukra vonatkoztatva és persze ez mindenkire vonatkozik így. Nem, egymásnak a házasságban nem mondjuk, mert tiszteljük egymást, nem is csaljuk meg a másikat és boldogok is vagyunk, nem ezzel van a baj, hanem, hogy rövid az élet és nem hiszem, hogy a halálos ágyunkon azt mondjuk, hogy bárcsak többet fogyókúráztam volna! (bár ki tudja, aki a túlsúlya miatt lesz beteg, lehet ezt mondja) No, de nem csak a túlsúlyosak fogyókúráznak, hanem mindenki, persze nem túl sok eredménnyel – kicsit lefogy, keveset alszik, ideges, szikár, férfias vonásai lesznek a női arcnak, aztán újra vissza, újra előröl. A férfiak is ezt teszik és senki sem csodálkozik ezen” – üzente, amihez hasonló gondolatokat fogalmazott meg többek közt Bencsik János is. Ő feltette a kérdést: „ Miért gondoljuk azt, hogy csak az a test lehet kívánatos, ami csontból, izomból és bőrből áll? Hány depressziós, táplálkozászavaros tinédzser generációnak kell még felnőni, hogy elengedjük ezt az értelmetlen testfétist?”