Polt Péter: Nem fizetett Kaleta Gábor a pedofil felvételekért

Polt Péter: Nem fizetett Kaleta Gábor a pedofil felvételekért

Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetőjeként sajtótájékoztatót tart az Ukrajnában kialakult helyzetről, a minisztériumban 2014. február 19-én (Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem merült fel arra vonatkozó konkrét adat, hogy Kaleta Gábor fizetett volna a számítógépén talált 19 ezer pornográf felvételért – ezt a legfőbb ügyész válaszolta Szél Bernadett írásbeli kérdésére.

A független képviselő szerette volna megtudni azt is, hogy „miért tartotta titokban az ügyészség a Kaleta Gábor ellen indult eljárást”. Polt Péter erre azt válaszolta, hogy „az ügyek egyedi sajátosságainak és az eljárások eredményes lefolytatásának mindenkori szem előtt tartásával történik annak megítélése, hogy az arra jogosult főügyészség mely ügyekben ad ki közleményt”.

Ismert, Kaleta Gábor egykori perui nagykövet szolgálati gépén 19 ezer pedofil képet találtak. Ügye nemrég került a bíróságra és mivel az előkészítő tárgyaláson mindent beismert, így az ügyészség által erre az esetre meghatározott felfüggesztett szabadságvesztést kapta és 540 ezer forintos pénzbírsággal sújtották. Az ítélet nagy felháborodást keltett, a Fidesz azóta már be is jelentette, hogy szigorítani fognak a gyermekvédelmi jogszabályokon.