Popovics Judit bizonyítékok nélkül állítja, hogy a DK őt is megzsarolta

Popovics Judit bizonyítékok nélkül állítja, hogy a DK őt is megzsarolta

Márki-Zay Péter és mellette Popovics Judit (Fotó: Popovics Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Popovics Judit tatai önkormányzati képviselő először a Facebook-oldalára írta ki, hogy a Demokratikus Koalíció megzsarolta őt (részletek, illetve bizonyítékok nélkül), majd az ATV műsorában részletesebben is beszélt erről, írja a Telex.

Az önkormányzati képviselő a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjelöltjeként indult volna az előválasztáson, de egyik párttól sem kapott ehhez szükséges befogadónyilatkozatot.

A műsorban Popovics azt állította, hogy a DK megyei elnöke államtitkári posztot ajánlott neki, majd alig leplezetten megfenyegette, ha „bezavar az előválasztásba”. Lusztig Péter megyei DK-elnök Popovics állítása szerint azt mondta neki, hogy „sok problémája lehet ebből”.

A műsorvezető rákérdezett, hogy milyen bizonyítékai vannak erre, és Popovics azt mondta, hogy konkrét bizonyítékai nincsenek.

Márki-Zay Péter korábban azt nyilatkozta az Azonnalinak, hogy a Momentum adott volna Popovicsnak befogadónyilatkozatot, de az MSZP ezt megakadályozta.

Popovicsot az 2019-es önkormányzati választáson még a DK is támogatta a polgármesteri címért való versenyben, de veszített. Azóta megromlott a viszony közötte és a párt között, mert egy augusztusi sajtótájékoztatón már úgy fogalmazott, hogy „Nagyon büszke vagyok. Én vagyok az a jelölt, akitől fél Gyurcsány Ferenc, fél a DK, és félnek az ellenzéki pártok vezetői, mert nyilvánvalóan azért nem adtak nekem befogadó nyilatkozatot, mert esélyes lettem volna, és belezavartam volna a DK-s mutyiba”.