Porrobbanás volt a Dunaferrnél

Porrobbanás volt a Dunaferrnél

A Dunaferr dunaújvárosi üzemének bejárata (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén – tudta meg a Duol.hu dunaújvárosi hírportál.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője megerősítette a lap értesülését. Mint közölte, a Vasmű úti ipari létesítményben a technológiai folyamatban egy kisebb por robbanás történt egy olyan részen, ahol emberi tartózkodásra kialakított terület nincs. Személyi sérülés nem történt. A létesítményi tűzoltók kiérkezésekor tűz nem volt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságról érkezett egy magasból mentő létraszer a terület átvizsgálása céljából, hogy könnyítse és segítse azt.

A cég közleményben reagált, mint írták, hétfő délelőtt 9 óra 20 perckor porrobbanás történt az ISD Dunaferr Zrt. zsugorítóművének egyik berendezésénél, személyi sérülés nem történt. A jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött.

Címkék: robbanás, Dunaferr