Portfolió: a kormány akár húsvétig is meghosszabbítaná az árstopot

Portfolió: a kormány akár húsvétig is meghosszabbítaná az árstopot

Új, a tojással és a burgonyával kiegészített, élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. november 14-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Portfolió több forrásból úgy értesült, hogy a jelenleg decemberig tartó élelmiszerárstopot nem szüntetné meg a kormány az év végével, hanem az intézkedéseket legalább húsvétig fenntartanák.

Forrásaik szerint a legutóbbi kormányülésen már tárgyalták is kérdést, az élelmiszerárak befagyasztása pedig nagy támogatottságot élvez kormányzati körökben.

A portál kérdéseivel megkereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát is, de még nem kaptak választ. Azt is tudni vélik, hogy a kormányzat nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket is kilátásba fog helyezni, ugyanis egyre kevésbé tetszik a kabinetnek, hogy egyre drasztikusabb az élelmiszerhiány az árstopos termékek körében.

– Pokol, ami van a boltokban, mert már most nagyon spájzolnak az emberek. De a tehén nem fog több tejet adni, mint amennyit eddig adott. A csirkének sem lesz négy melle – nyilatkozta a lapnak az egyik forrásuk.

Az informátor még azt is hozzátette, hogy egyre kevésbé fognak tudni magyar termékeket kínálni a kiskereskedelmi láncok, mert import forrásból olcsóbban tudják beszerezni a termékeket: az árstop a teljes ellátási láncot veszélybe sodorja.

A kiskereskedelmi szektorra rálátó források állítása szerint a hosszabbítás miatt a vártnál is magasabb lenne az inflációs pálya. Az árstopos termékeken keletkező egyre nagyobb veszteséget ugyanis szétterítik más termékekre.

 

Címkék: élelmiszerárstop