Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnökként vezeti a Jobbikot

Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnökként vezeti a Jobbikot

Potocskáné Kőrösi Anita (Forrás: Potocskáné Kőrösi Anita/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Potocskáné Kőrösi Anita ügyvezető elnökként vezeti a Jobbikot Jakab Péter lemondása után egészen addig, amíg egy tisztújításon meg nem választják az új vezetést. Erről egyelőre csak annyit közöltek egyébként, hogy „a közeljövőben” kiírják és majd időben tájékoztatják a nyilvánosságot. – Nincs más hátra, mint előre! – közölték.

A Jobbik elmúlt két hónapja igen sűrűre sikeredett, a párt egy része szembefordult Jakab Péterrel. Közrejátszott ebben a pénz, hiszen a kisebb frakció miatt kevesebből kell gazdálkodnia a pártnak. A Szabad Európa írta meg, hogy információik szerint Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megszüntette volna a frakcióalkalmazottak státuszát pénzhiányra hivatkozva, csakhogy a Jobbik ez idáig ebből a keretből fizette ki a vidéki alkalmazottait. Konfliktust jelentett az is, hogy Végh Noémi és Szabó Hajnalka parlamenti helyére is sokan jelentkeztek, illetve az ideológiai kérdések is inkább csak növelték a feszültséget.

Szerdán este rendkívüli választmányi ülést tartottak, ám oda Jakab Péter már el sem ment, a párt tagjai és a nyilvánosság is a Facebookon közzétett posztjából értesülhetett arról, hogy lemond az elnöki posztról.