Pottyondy Edinánál is terítékre került Orbán Balázs – de még nem úgy

Pottyondy Edinánál is terítékre került Orbán Balázs – de még nem úgy

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közmédia elkezdett szervezni egy Magyar Péter-Orbán Balázs-vitát. Mintha rossz Orbánt választottak volna – hallható Pottyondy Edinától a Facebookra feltöltött rövid videóban. 

– Van ez az Orbán Balázs, aki a miniszterelnök politikai főtanácsadója, és soha az életben nem szavazott rá senki. Ötvenedik volt a Fidesz országos listáján, mégis őt küldenék a 30 százalékos ellenzéki párt vezérével vitatkozni – folytatja a gondolatmenetet a youtuber és stand up-os előadó. Szerinte ez olyan, mintha Donald Trump a limuzinsofőrjét delegálta volna a Kamala Harris elleni tévévitára, vagy Lionel Messi a borbélyát küldte volna 11-est lőni. – Ezek után a kormánypárt azt állítja a Tisza elnökéről, hogy gyáva, mert ebbe a provokációba nem sétál bele. Miközben Orbán Viktort nevezi bátornak, aki évtizedek óta nem vállal vitát az ellenzéki vezetőkkel – mondja az influenszer.

Mint ismert, korábban több időpontot is ajánlott a közmédia Magyar Péternek az Orbán Balázzsal való vitára, de ezt a Tisza Párt vezetője először azzal hárította el, hogy csak az árvíz levonulása után hajlandó részt venni a műsorban. Utána viszont október ötödikére tüntetést hirdetett meg a közmédia épülete elé, amit mindenképpen megtartanak, noha e hét csütörtök reggelén végre szerepelhetett az M1 és a Kossuth rádió műsorában is a legnagyobb ellenzéki párt vezetője. Itt tisztázta, hogy nem fogadja el az újabb meghívást, és két nappal korábban, október 3-án nem megy be a „közmédia” műsorába vitázni Orbán Balázzsal, mert neki nem a Karmelita valamelyik munkatársával, hanem Orbán Viktor miniszterelnökkel van megbeszélni valója.

Csütörtök óta a miniszterelnök politikai igazgatójának van nagyobb baja is annál, mint a Magyar Péterrel való vita, mivel egy mandineres interjúban ugyanis arról beszélt, Ukrajna helyében Magyarország nem védekezett volna az orosz agresszió ellen kiindulva 1956 tapasztalataiból. Kijelentéseire '56-os hős és számos ellenzéki politikus reagált, többek közt Magyar Péter is, aki többször is a politikus lemondatását kérte Orbán Viktortól. A kormányfő Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában több percig volt kénytelen ezzel foglalkozni, elismerte, hogy Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, és ez ebben az összefüggésben hiba. Ungváry Krisztián történész szerint előkészületi hazaárulási bűncselekmény lehet, amit Orbán Balázs mondott, Török Gábor pedig úgy látja, a kibontakozó botrány a kegyelmi ügyhöz fogható.