Pottyondy Edina: Ez vadállati magatartás

Pottyondy Edina: Ez vadállati magatartás

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén

(Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Odakint most szörnyek járnak. Tegnap bejárta a nyilvánosságot, ahogy egy gyermekcsoport kísérője az egyik gyereket olyan nyugodtan, brutálisan és előre megfontoltan felrúgta, mintha csak a cipőfűzőjét kötötte volna be – írja Pottyondy Edina humorista, stand-up-os legújabb, szerdán közzétett Facebook-bejegyzésében. 

Ahogy azt már megírtuk, az eset Szolnokon történt, ahol – mint azóta kiderült – egy sportegyesület elnöke, egy karate edző bántalmazta a gyereket. Az elnök szerdán  lemondott valamennyi közéleti tisztségéről.

Pottyondy Edina azt írja, hogy „ilyen agresszív fegyelmezés, ilyen vadállati magatartás ritkán kerül nyilvánosságra. De nem lehet azt gondolni, hogy példa nélküli, már csak azért sem, mert még az ott tartózkodó gyerekek sem lepődtek meg. Nem támadt csődület, senki sem rohant segíteni a földön fetrengő kisgyereknek. A bántalmazás mindennapos. A célkeresztben nők, gyerekek, idősek, gyengék, betegek állnak, és az állami intézményrendszer nem működik. Nem véletlen, hogy máig nem tudjuk, hogy miért és kik kegyelmeztek meg Endre bácsinak, és az sem pech, hogy máig nem történt érdemi változás a gyermekvédelmi intézmények működésében, finanszírozásában. Ez a kormányzat döntése, ez a kormány politikája. Mi meg időről-időre háborgunk ezen, amikor egy kósza kamera vagy egy kiszivárgott dokumentum leleplezi az állapotokat, amik között gyerekek és felnőttek tízezrei szenvednek, majd megyünk tovább. És az ország egyik fele szerint nincs itt semmi látnivaló. És egyébként is, a Főnit fogadták Pekingben meg Moszkvában. Az a fontos. Hát, nem az a fontos. Ez lenne a fontos" – áll Pottyondy Edina bejegyzésében.