Pozitív lett egy óbudai óvodás koronavírustesztje

Pozitív lett egy óbudai óvodás koronavírustesztje

Az óbudai Pitypang Művészeti Óvoda a szentendrei HÉV csillaghegyi megállója mellett (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy, a harmadik kerületi Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek koronavírustesztje pozitív lett. Az óvodás szeptember 15-én, kedden járt utoljára az intézményben. A PCR-tesztet csütörtökön végezték el, az eredményről az óvodavezetőt szombaton tájékoztatták – írta az önkormányzat honlapja. Az Obuda.hu beszámolója szerint Kiss László kerületi polgármester vasárnap reggelre összehívta a kerületi operatív törzset, az ülésen elrendelte az érintett csoportszobák és öltözők haladéktalan fertőtlenítését, amelyet még aznap délelőtt el is végeztek. „Az intézményre és a személyekre vonatkozó járványügyi intézkedéseket a harmadik kerületi tiszti főorvos teszi meg, az önkormányzat pedig szorosan együttműködik ezek végrehajtásában, és minden segítséget haladéktalanul megad. Kérjük az érintetteket, legyenek a segítségünkre a folyamat során” – idézték a polgármestert.

– A csoportba járó gyermekek szüleit tájékoztatták. Információink szerint 13 gyermek és 4 dolgozó lehet érintett járványügyi intézkedésekben. Az érintett csoport többi tagját – akik óvodai nevelésben az elmúlt héten nem vettek részt – szükség szerint más csoportokban helyezik el. Más óvodai csoport vélhetően nem érintett a fertőzésben, így az óvodai nevelés a Pitypang Művészeti Óvodában a fertőtlenítést követően zavartalanul működhet tovább. Kiss László újra felhívta a figyelmet arra, hogy abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, azt továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti – olvasható a tájékoztatóban.

Ahogy arra az önkormányzati portál is felhívta a figyelmet, Óbudán nem ez az első óvodai koronavírusos eset: augusztus végén az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív. Az óvoda két hétig zárva tartott, az összes munkatárs tesztelését követően és hatósági határozat után nyithatott csak ki újra szeptember 9-én. Szombaton pedig az Óbudai Meseerdő Óvoda egy igazoltan fertőzött munkatársáról adtak hírt.

A polgármester mindenkit a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni.

Címkék: óvoda, Óbuda, koronavírus