PSZ: Azonnali 45 százalékos béremelés kell a pedagógusoknak

PSZ: Azonnali 45 százalékos béremelés kell a pedagógusoknak

A pedagógussztrájk mellett kiállók (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem adták fel a sztrájkot, a jogászok keresik azokat a kiskapukat, amit még esetleg hagytak a jogszabályok – erről beszélt Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Spirit FM műsorán, ezt az atv.hu szemlézte.

Gosztonyi többek közt arról beszélt, el fog indulni szeptemberben az oktatás, kétség nem fér hozzá. Bár vannak annyian az iskolában, hogy minden osztályban lehetőség szerint legalább egy végzett tanító fog dolgozni, de az ideális és a jogszabályban előírt egy tanítópár, amely nem fog mindenhol teljesülni. A szakember szerint az óvodákban nagyobb a probléma, hallottak olyan intézményről, ahol nem tudnak minden csoportba óvodapedagógust delegálni.

– Amit az oktatáspolitikában 12 éve csinálnak, tulajdonképpen nem más, mint jelzés a társadalom felé, hogy a gyerekeink érdekeit és a jövőjét abszolút feláldozzák a saját egyéb politikai céljaik érdekében – vélte hozzátéve, azonnali 45 százalékos béremelésre lenne szükség ahhoz, hogy ne menjenek el többen a pályáról.

Arra is kitért, bár nekik szakszervezetként nincs közül a polgári engedetlenségi akciókhoz, de ha vannak, akik ezt választják, „maximálisan meg lehet érteni az elkeseredett döntésüket”.