Publicus: a fideszesek fele szerint sem a gyerekek védelméről szól Orbán népszavazása

Publicus: a fideszesek fele szerint sem a gyerekek védelméről szól Orbán népszavazása

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány konferenciáján (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyarok csaknem harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik – derül ki a Publicus július végi, a Népszava által ismertetett közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek 42 százaléka szerint létező veszély, hogy az óvodákban és az iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak az LMBTQ szervezetek.

Orbán Viktor népszavazásáról az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek (90 százalék), mint a kormánypártiak (75 százalék). A Fidesz-hívők 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzék elsöprő többsége (87 százalék) szerint ez csupán politikai akció, a választási kampány része. A fideszesek 78, az ellenzékiek 27 százaléka venne részt az erről szóló népszavazáson.

A Publicus Karácsony Gergely népszavazási kérdéseiről is megkérdezte az embereket. A válaszadók 58 százaléka ellenzi a Fudan beruházást, még ennél is többen (77 százalék) mondanak nemet az autópályák üzemeltetésének magánkézbe adására. Míg a megkérdezettek 58 százaléka támogatja hazánk csatlakozását az Európai Ügyészséghez, 71 százalék helyesli az álláskeresési támogatás idejének 3 hónapról 9 hónapra emelését, s még ennél is többen 82 százalékuk biztosítana ingyenes antigéntesztet a hatvan év felettieknek.

A kínai egyetem építését a fideszesek harmada ellenzi, az autópályák koncesszióba adását több mint kétharmaduk. A fideszesek közül jóval többen támogatják az uniós ügyészséghez csatlakozást (43 százalék) és az álláskeresési támogatás meghosszabbítását (60 százalék), mint amennyien ellene vannak (28, illetve 34 százalék).