Putyin magyar fűszerrel ízesíti a harapnivalóját

Putyin magyar fűszerrel ízesíti a harapnivalóját

Szibériai szövetségi körzet, 2021. március 21. Vlagyimir Putyin orosz elnök egy étkezőasztalnál a szibériai tajgán 2021. március 21-én. Putyin és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Szibériai szövetségi körzetben töltik a hétvégét.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerelmeslevélnek beillő fotósorozattal örvendeztette meg Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin magyarországi rajongóit az MTI. A sorozat az orosz elnök férfiasságát hivatott hangsúlyozni.

A képeken azt láthatjuk, hogy a vasárnapját Putyin elnök Szergej Sojgu védelmi miniszter társaságában Szibériában, a tajgán töltötte, keleti kényelemben. A széria egyik darabján az látható, hogy Putyin egy bőséges reggelizőasztal előtt üldögél, kezében teásbögre, előtte különböző felvágottak és zöldségek. Szemfüles munkatársunk azt is felfedezte, hogy az orosz elnök nem akármiket, hanem magyar márkájú „Kotányi” fűszereket: sót és borsot használ az ételei ízesítésére.

Szibériai szövetségi körzet, 2021. március 21.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) Szergej Sojgu védelmi miniszter társaságában egy étkezőasztalnál a szibériai tajgán 2021. március 21-én. Putyin és Sojgu a Szibériai szövetségi körzetben töltik a hétvégét.
MTI/EPA/Kreml/Szputnyik/Pool/Alekszej Druzsinyin

A Kotányi fűszercéget Kotányi János (született Kojeteiner Jakab, Szeged, 1858. május 18. – ?) paprikagyáros, alapította a Wikipédia vonatkozó szócikke szerint. 1881-ben szülővárosában, Szegeden egy paprikamalmot kezdett el üzemeltetni, amelyben saját keverési receptje alapján készítette el a saját földjén megtermelt paprikát. 1884-ben létrehozta Döblingben az első kihelyezett Kotányi-üzletet.

A bécsi Billrothstrasse utcában Kotányi János paprika, borpárlat, szilvapárlat, borecet és szilva szállítmányozásával és értékesítésével foglalkozó üzletet hívott életre. A Kotányi paprikapor zamatának köszönhetően lett a cég Császári és Királyi udvari beszállító. A gyors gazdasági növekedés további hihetetlen mérvű fellendüléshez segítette a vállalkozást.

Kotányi János pedig újabb okos és jövőbelátó beruházást hajtott végre: fűszermalommá egészítette ki az akkor már híres szegedi paprikamalmot, s ötletét olyan metropoliszokba vitte, mint Budapest, Berlin, München, Boston és New York. A Kotányi paprikakereskedés az 1900-as évek közepétől Szegeden a belvárosi Kárász utcában működött. 1923-ban közkereseti társasággá alakult, s ifj. Kotányi Jánost jegyezték be társnak.