Puzsér a köztévében: Nem is értem, hogy kerülök ide

Puzsér a köztévében: Nem is értem, hogy kerülök ide

Puzsér Róbert az M1-en

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Puzsér Róbert volt az M1 Ma reggel című műsorának vendége pénteken, de valószínűleg nem azt szállította, amire a műsor készítői számítottak.

„Nagyon-nagyon csodálkoztam, hogy engem ide meghívtak. Nem is értem, hogy kerülök ide” – válaszolta Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt arra a kérdésre, mikor döntötte el, hogy politikus lesz.

Puzsér a műsorvezető, Fábián Barna értetlenkedésére reagálva elmondta, három és fél éve tiltólistán van a közmédiában, amit Fábry Sándortól tud. Fábry ugyanis egyszer meghívta volna a műsorába, de ezt nem engedélyezték neki.

„Az a kérdésem, hogy fordulhat ilyesmi elő egy közmédiában? Az én adómból működő médiában, hogy tiltólisták működnek?” – tette fel a költői kérdést a publicista. „Én nem tudom, hogy vannak-e ilyenek. Ezt most tőlem kérdezi?” – válaszolt a galamblelkű műsorvezető.

Puzsér Róbert a köztévében | 2018.11.09.

Uploaded by Puzsér Róbert on 2018-11-09.

„Eleve nem értem, hogy hogy kerülök én ide. Hogy fordulhat az elő, hogy a közmédiában, az adófizetők pénzén én itt elmondhatom azt, hogy Tarlós István Budapestjén a levegő belélegezhetetlen? Mi ez a kollaborálás egy hazaárulóval?” -– hangzott el egy újabb poétai felvetés Puzsértól.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az - Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

„Nézze, nekem ehhez nincsen közöm, örüljünk, hogy most itt van” – sóhajtotta válaszul Fábián Barna. Ennek Puzsér kicsit sem örült, újból az elmúlt 3,5 évre hivatkozva.

„Puzsér úr, most azért jött ide, hogy a közmédiát feszegessük, vagy a főpolgármesteri programjáról szeretne beszélni?” – kérdezte az egyre megtörtebb műsorvezető. A trollkodásból díszdoktori címet érdemlő főpolgármester-jelölt azonban nem kegyelmezett neki, ugyanis ennyit válaszolt:

"boldog karácsonyt".

„Hát az még odébb van, de köszönjük szépen önnek” – replikázott Fábián, és ezen a ponton a naiv néző gondolkodni kezdett azon, ki a trollabb troll a beszélgetésben, hiszen Fábián úgy tett, mintha nem tudná az egész országgal együtt, hogy a „boldog karácsonyt” egy idézet, ami a főnökétől, Orbán Viktortól származik.

Orbán ezt a bátor és férfias választ egyébként Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő „„Hogy van az, hogy itt terrorizmusért is körözött emberek flangálhatnak az ön közelében?” kezdetű kérdésére adta a Parlamentben, tavaly decemberben.

Fábián műsorvezető rezzenéstelenül folytatta a beszélgetést, Puzsér azonban nem kegyelmezett neki: „Amikor én önnek azt mondom, hogy boldog karácsonyt az ön kérdésére, akkor ön hogy érzi, elfogadható ez a válasz?” „Nem.” – mondta Fábián, arcán a máglyára hurcolt Jeanne d’Arc mosolyával.

Jelöltség és fenntartások - Magyar Hang

Egy fórumot olvasgattam, ahol összegyűjtötték, miért nem vagyok alkalmas főpolgármesternek. Találtam néhány érdekes és számomra is meglepő észrevételt.

„Amikor egy független főpolgármester-jelölt ezt válaszolja egy újságírónak, akkor ez nem elfogadható. Mi a helyzet akkor, amikor egy miniszterelnök válaszolja ezt egy parlamenti képviselőnek az interpellációjára?” – adta meg a kegyelemdöfést a publicista. Illetve nem adta meg, mert Fábián Barna kivágta magát a reménytelen helyzetből: „Én nem vagyok miniszterelnök” – válaszolta, majd elismerte, hogy ismeri a szituációt a híradóból.

A beszélgetés hátralévő részében Puzsér Róbert továbbra sem beszélt a programjáról, csak a tiltólistát hozta elő újból és megismételte, hogy Tarlós Budapestjén beszívhatatlan a levegő.

Majd az alábbi kijelentéssel koronázta meg a beszélgetést, végszó gyanánt:

„Legalább asszisztáltam a közbeszéd gyilkolásához 7 és fél percen keresztül”.

A beszélgetés ide kattintva nézhető meg (7:40-től).