Puzsér Róbert: Ez az SZDSZ legsötétebb napjait idézi

Puzsér Róbert: Ez az SZDSZ legsötétebb napjait idézi

Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára és Puzsér Róbert sajtótájékoztatója 2018. december 10-én (Fotó: Facebook/LMP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig az LMP állt be Puzsér Róbert mögé, de a publicistának ez egyelőre kevés, hogy megszervezze maga mögött a centrumot.

A szekértáborok meghaladását jelentő új pólus, egy centrum megteremtésének mindössze csak a fele valósult meg azzal, hogy az LMP hivatalosan is beállt Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltsége mögé – ezt maga a publicista közölte hétfő délelőtt. Potenciális centrumpártnak tekinti még a Jobbikot és a Momentumot, vagyis valamelyikük csatlakozását még mindenképpen várja, hogy az együttműködést elmélyítsék. A Jobbikkal – mint mondta – zajlanak tárgyalások, de a párt „bénult”. A Momentum viszont nem hajlandó egy asztalhoz sem leülni vele, az indoklás pusztán annyi, hogy a pártnak nem Puzsér Róberttel, hanem Tarlós Istvánnal van dolga. – Ez az SZDSZ legsötétebb napjait idézi – fogalmazott a publicista.

Amennyiben az együttműködés nem valósul meg, Puzsér Róbert akkor is ringbe száll a főpolgármesteri székért független jelöltként, ebben az esetben pedig az érintett ellenzéki pártok szavazóira számít. Véleménye szerint ugyan mindhárom formáció súlyos identitáskrízisben van – az LMP elveszítette az identitását, a Jobbik eldobta, a Momentum pedig még meg sem képezte a sajátját –, ám a szavazóik centrumszavazók.

Puzsér Róbert: Megosztó vagyok, de a programom nem az | Magyar Hang

A Tarlós István által képviselt, vasbetonban és robbanómotorban reprezentálódó Budapestet kívánom leváltani – mondta a Magyar Hangnak a főpolgármesternek készülő publicista. Interjú.

Az LMP támogatása kapcsán egyébként egyelőre arról nem volt szó, hogy a párt anyagilag is megsegítené a főpolgármester-jelölti kampányt. Puzsér Róbert eleve úgy képzeli, hogy közösségi finanszírozásból dolgozik majd, egyenként legfeljebb százezer forintot fogad el, ezek a pénzek pedig egy független szervezet számlájára folynak majd be.

A HVG úgy tudja, a Jobbik januárban beállhat Puzsér mögé, Vona Gábor pedig a Hír TV-nek beszélt arról, hogy ő jó kapcsolatot ápol a publicistával és amennyiben a XXI. századi pártok megegyeznek a támogatásában, jó szívvel voksol rá.