Puzsérék visszaléptetnék Horváth Csabát

Puzsérék visszaléptetnék Horváth Csabát

Puzsér Róbert

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Puzsér Róbert után kampányfőnöke is nyíltan beszállt a főpolgármester-jelöltség miatt zajló harcba, és az MSZP budapesti elnökénél kéri a szocialista Horváth Csaba visszaléptetését.

Már éppen elkezdődött a baloldalon az előválasztás első fordulója, Puzsér Róbert stábja mégsem várná meg az egy héten belüli eredményt, hanem visszaléptetné az MSZP-s Horváth Csabát. Zaránd Péter emiatt a szocialisták budapesti elnökének, Molnár Zsoltnak írt nyílt levelet.

A kampányfőnök azt kifogásolja, hogy Horváth Csaba a Népszavában hétvégén megjelent interjújában arról beszélt, hogy szerinte nem lesz szükség az előválasztás második fordulójára – amikor a mostani győztes Puzsér Róberttel mérkőzne meg – mert addigra a publicistának nem lesz érdemi támogatottsága. Ám a nyílt levél szerint ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit korábban éppen Molnár Zsolt írt alá Karácsony Gergellyel és Puzsér Róberttel. Ráadásul – Zaránd Péter szerint – a szocialisták budapesti vezetője korábban kimondottan kérte, hogy a publicista ne támadja az előválasztás rendszerét, erre most az MSZP jelöltje teszi kérdésessége a második fordulót, mintha anélkül „az egész folyamat több lenne, mint egy pártszavazás”.

Elkészült Puzsér Róbert programja | Magyar Hang

Komplex anyaggal áll elő a főpolgármesterségre pályázó Puzsér; a Sétáló Budapest mellett többek között lakhatási és egészségügyi témákkal vagy épp a bulinegyed problémáival is foglalkozna – tudta meg a Magyar Hang.

A kampányfőnök bírálja azt is, hogy Horváth Csaba viselkedése tiszteletlenség a többi ellenzéki párttal szemben, márpedig éppen „ez az a mentalitás és arrogancia, ami az elmúlt években is ellehetetlenítette a hatékony ellenzéki együttműködést” a kormánnyal szemben.

Mindezek szellemében Zaránd Péterék – ahogy fogalmazott – tisztelettel kérik Molnár Zsoltot, hogy „jó szándékuk jeleként” vonják vissza Horváth Csaba jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában, mert a „viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok” és szembemennek a megállapodásukkal.