Rácsok mögött lehet már a fideszes Mengyi Roland

Rácsok mögött lehet már a fideszes Mengyi Roland

Mosoda a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézet Venyige utcai részlegében (Fotó: Kormány.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos információ egyelőre továbbra sincs arról, hogy megkezdte-e börtönbüntetését a bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt négy év letöltendő börtönre ítélt egykori fideszes országgyűlési képviselő, Mengyi Roland.

Megkeresésünkre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – aki Facebook bejegyzésben tette fel először a kérdést a napokban – elmondta, nem hivatalos forrásból úgy értesült, a Harry Potter-könyvekben szereplő főgonoszról kapott Voldemort nagyúr ragadványnéven néven is ismert egykori politikus már a rácsok mögött van.

Az előzményekről a képviselő azt is elmondta, a decemberben kelt levelére a büntetés-végrehajtás válaszát múlt pénteken kapta meg, s abban az szerepelt, hogy múlt szombaton kellett bevonulni a bukott képviselőnek négyéves büntetése letöltésére. Azóta e-mailben és személyesen is érdeklődött, hogy valóban börtönben van-e a volt képviselő, de hivatalos választ még nem kapott.

Mengyi még fideszes országgyűlési képviselőként segített 2015-ben egy több százmilliós uniós pályázat pénzeit kicsatornázni. A politikus 5,5 milliót kért azért, hogy azok a vállalkozók nyerjenek, akik nekik fizettek. De még az elnyert pénzek kilencven százalékának visszajuttatása is felmerült ötletként. Az érintettek célja az volt, hogy ezek után egy 5-8 milliárdos pályázattal ügyeskedhessenek majd.