Rácz Zsófia elmondta, miért nevezte ki miniszteri biztossá Navracsics Tibor

Rácz Zsófia elmondta, miért nevezte ki miniszteri biztossá Navracsics Tibor

Rácz Zsófia (Fotó: Rácz Zsófia Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegeződős interjúban mesélt miniszteri biztossá való kinevezésének körülményeiről Rácz Zsófia a kormánypárti Mandinernek. Rácz korábban ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkár volt, amit sokan azért kritizáltak, mert a politikust mindössze 22 évesen, diploma nélkül nevezték ki erre a posztra, így még törvényt is kellett módosítani a kedvéért. Míg Rácz munkájára Csák János kulturális és innovációs miniszter már nem tartott igényt, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter igen, így ő miniszteri biztossá nevezte ki.

Rácz most arról beszélt: kezdettől fogva tetszett Navracsics Tibornak az az országjárás, amit ő a kinevezése pillanatától csináltam, és a miniszter a területfejlesztést is úgy képzeli el, hogy abban megjelenjenek a helyben élő fiatalok igényei. – Arra kért, hogy járjam az országot, gyűjtsem be és csatornázzam be a fiatalok véleményét – például arról, hogy milyen infrastrukturális beruházásokat látnának szívesen. Sokat beszélünk arról, milyen fontos cél a fiatalok helyben maradása, hogy ne vándoroljanak el szülőhelyükről; ennek a célnak az eléréséhez igyekszünk megtalálni a megfelelő eszközöket – mondta.

A felvetésre, hogy hozzászokott-e a médiához, úgy válaszolt: „a kinevezésem körüli felhajtás mély víz volt számomra, hiszen habár tudtam, hogy mire vállalkozom, a gyakorlatban egészen más volt megéli azt, hogy közszereplőként az ember köteles tűrni az alaptalan és tényeket nem tükröző kritikákat, illetve a rosszindulatú személyeskedést és karaktergyilkosságot. Meg kellett tanulnom kezelni ezt; vagyis gyakorlatilag a mai napig tanulom”.