Rákosmentén is bezárások jönnek a rezsiárak emelkedése miatt

Rákosmentén is bezárások jönnek a rezsiárak emelkedése miatt

Horváth Tamás polgármester tájékoztatja a folyamatban lévő ügyekről a frakcióvezetőket 2021 áprilisában (Fotó: Rákosmente Önkormányzata/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rezsi emelkedése miatt több intézmény bezárását, illetve egyéb korlátozásokat javasol Horváth Tamás, a XVII. kerület (Rákosmente) fideszes polgármestere a közgyűlésnek benyújtott rendkívüli, sürgősséget igénylő előterjesztésében.

A Lukoczki Károly MSZP-s képviselő által nyilvánosságra hozott tervezet szerint a polgármester jövő héttől határozatlan időre javasolja az Erdős Renée Ház – Kiállítóterem és a Laborcz Ferenc Emlékház bezárását. Továbbá december 20-tól bezárná a Rákoscsabai Közösségi Házat, a Rákoskerti Művelődési Házat, valamint a Rákoshegyi Közösségi Házat. Csökkentené a nyitvatartását a helyi szociális intézményeknek és a tálalókonyhának is. Az iskolák téli szünetéhez igazodva az óvodai és bölcsődei szünet szintén december 23. és január 8. között lenne. Jövő héttől bezárna az Újlak utcai Uszoda, és a Ferihegyi úti Tanuszoda határozatlan időre. A polgármesteri hivatalt pénteki napokon bezárnák november elseje után, a dolgozók otthoni munkában dolgoznák le a napokat, valamint hétfőtől csütörtökig tovább dolgoznának. A Családi és Társadalmi Rendezvények Házát is bezárnák. Az adventi vásárt és díszkivilágítás mérsékelné, és elmaradna a szilveszteri tűzijáték. Az óvodákban 22 fok, a bölcsődékben 23 fok, az önkormányzatnál 20 fok lenne.

A szocialista politikus hozzátette: „a legszebb az egészben: a Riz Levente nevét viselő sportcsarnok esetében... minden marad. Azt a megszorítások nem érintik.” Lukoczki Károly kiemelte: „Eleve hazug a felütés, nem a szankciók miatt rossz az energiahelyzet, ráadásul a Fidesz képviselőcsoportja megszavazta az összes eddigi szankciót. Nincs szankció továbbá a földgázra, az jöhetne, de úgy tűnik: nincs pénze a magyar államnak, elfogyott a valuta. Minden bizonnyal ezért kértünk az orosz partnerektől fizetési könnyítést is.” Emiatt felvetette, hogy „esetleg polgármester úr is szembenézhetne azzal, hogy ezt az egész helyzetet talán mégis a Fidesz és személyesen Orbán Viktor szúrta el”.