Rávenni az embereket, hogy gondolkodjanak

Rávenni az embereket, hogy gondolkodjanak

Erős Antónia és Szellő István (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mi nem mondunk véleményt, nem kacsingatunk ki a nézőre, nem jelentjük ki, kire szavazunk, csak híreket mondunk, és rábízzuk a nézőre, hogy ő vonja le a következtetéseket magának – így fogalmazott Erős Antónia amikor vele és állandó híradós társával, Szellő Istvánnal készítettünk interjút.

1997. október 27-én indult el Magyarországon az RTL Klub és a következő év tavaszától ugyanaz a két ember vezeti a csatorna Híradóját. Erős Antóniával és Szellő Istvánnal azóta is naponta találkozhatunk a képernyőkön. Az RTL Klub székházában, az esti adás előtt beszélgettünk Magyarország legnézettebb hírműsorának arcaival.

– Az igazi újságírás nem ellenzéki vagy kormánypárti, csak megpróbálja elvégezni azt, ami a feladata: tájékoztat a tényekről – mondták. Beszéltek arról is, mi lett volna, ha nekik kellene esténként azt elmondani a nézőknek, hogy „túlélték, mégis meghaltak”, vagy hogy „Soros megölte volna az anyját”. Ahogyan az elhíresült köztévés Karácsony-interjúról is elmondták véleményüket.

Dilettánsok hivatala | Magyar Hang

Erős Antónia és Szellő István lapunknak adott interjújukban beszéltek arról, hogyan élik meg, hogy vidéken, ahol nincs kábeltévé, gyakorlatilag az RTL Híradó az egyetlen opció, ha nem a propagandára kíváncsi a néző. Mivel mindketten dolgoztak korábban a köztelevíziónál, elmondták azt is, miként látják az azóta lezajlott változásokat.

Elmesélték, hogyan néz ki egy napjuk, mennyire tudnak támaszkodni egymásra felvétel közben, és hiányzik-e nekik a stúdión kívüli világ. Kiderül, milyen emlékezetes pillanatokat őriznek az elmúlt huszonkét évből, vagy hazaviszik-e a munkát.

A teljes interjút a két híradóssal elolvashatják a Magyar Hang február 14-én megjelent 2020/7. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/7. számban? Itt megnézheti!