Reagált a Jobbik Jakab Péter kilépésére

Reagált a Jobbik Jakab Péter kilépésére

A Jobbik küldöttgyűlésének résztvevői 2022. május 7-én (Fotó: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik gyorsan reagált Jakab kilépésére: „Meglepődöttség nélkül, de sajnálattal vettük tudomásul, hogy Jakab Péter és tanácsadója az utolsó pillanatig nyitva álló együttműködés helyett a szakítást választották – áll a párt lapunknak elküldött közleményében. 

Döntését a párt tudomásul veszi, bízva benne, hogy ez volt az ő valódi szándéka és nem rossz tanácsadójára hallgatott. Ám abban is bíznak, hogy országgyűlési képviselői mandátumát visszaadja az őt ide juttató jobbikos közösségnek.

– Különösen úgy, hogy legutolsó parlamenti videójában is nyíltan vállalta, hogy mennyire utál a Magyar Országgyűlésbe munkavégzés céljából bejárni, mert az szerinte tele van „szar emberrel” – teszi hozzá a közlemény, amely ezzel zárul: képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a „lé pártján” kíván politizálni  a továbbiakban.

Mint megírtuk, csütörtökön nyílt levéllel fordult Gyöngyösi Márton Jakab Péterhez, miután az előjelek alapján úgy tűnt, hogy a volt pártelnök-frakcióvezető új pártot alapít hamarosan.

Erre a kemény hangú, nyílt levélre válaszolt Jakab Péter csütörtök este azzal, hogy kilép a Jobbikból, de független képviselőként folytatja tovább.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.