Reagált a Párbeszéd társelnöke Tordai Bence kilépésére

Reagált a Párbeszéd társelnöke Tordai Bence kilépésére

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely eredményváróján reagált Tordai Bence Párbeszédből való kilépésére Barabás Richárd, a párt társelnöke vasárnap este.

A Magyar Hang arról kérdezte Barabást, hogy van-e igazság Tordainak azon kritikájában, hogy a DK melletti elköteleződés a Párbeszéd részéről „végzetes stratégiai hiba volt, amely súlyosan roncsolja a párt önazonosságát és hitelességét”. – Magyarországon nagyon nehéz egy olyan rezsimmel szemben küzdeni, ami korlátlan erőforrásokkal mérgezi ennek az országnak a pszichéjét, háborús pszichózisba taszítja és otromba és sötét dolgokat állít az ellenfeléről. Egy ilyen rendszerrel küzdeni a NER 14. évében nagyon nehéz, és nem mindig látjuk pontosan ugyanúgy, hogy melyik taktikai vagy stratégiai döntés a legkívánatosabb. Megértem Bence érvelését és aggályait is, de szerintem ebben nincs igaza. Én önkormányzati politikusként azt látom, hogy az a jó és a választók is azt várják, hogy együttműködjünk – fejtette ki. Felvetésünkre, hogy ennyire szorosan, egy listán kell-e ezt megtenni pont a DK-val, azt mondta, hogy ő újbudai politikus is, ahol a vezetésben évek óta együtt dolgoznak a DK-s polgármesterrel, László Imrével. – Minden héten egyeztetek vele, és mikor az a kérdés, hogy mi a helyzet a zebrákkal vagy a járdafelújítással, akkor ott a pártbrandek háttérbe szorulnak. Nyilván a kommunikációs térben a pártbrandek szerepe nagyobb, ezért van stratégiai véleménykülönbség aközött, aki az önkormányzatban dolgozik és aközött, aki az országos politikában.

Elmondta, nagyon sajnálja, hogy Tordai Bence most így döntött, de azt is gondolja, hogy vele ugyanazért a célért nagyon hasonló elvek és értékek mentén küzdenek, úgyhogy biztos benne, hogy hamarosan leülnek és az eredmények ismeretében közösen fognak dolgozni azon, hogy hogyan lehet ezzel a rendszerrel szemben tovább küzdeni. 

És hogy Barabás mit gondol arról, maradjon-e Tordai a Párbeszéd frakciójának vezetője? A politikus hangsúlyozta, erről a frakció tagjai dönthetnek, nem a pártelnökség. Hogy ő személyesen jó szívvel látná-e a frakció élén Tordait, úgy fogalmazott: „én mindenkivel kész vagyok az együttműködésre, aki ennek a rendszernek a mielőbbi végét szeretné látni, azzal még inkább, aki ennek a rendszernek az alternatívájaként szociális és zöld Magyarországot szeretne, Tordai Bence pedig ilyen”.