Reagált a PDSZ a belügyi tárca státusztörvényről szóló szövegére

Reagált a PDSZ a belügyi tárca státusztörvényről szóló szövegére

Matricákkal is tiltakoznak az oktatás állapota miatt és a státusztörvény ellen. (Fotó: R. Kiss Kornélia / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Volt-e olyan közleménysorozat, ami annyi hazugságot tartalmaz, mint a Belügyminisztérium státusztörvényről szóló szövege? – írja posztjában a Demokratikus Pedagógusok Szakszervezete (PDSZ), amely szemlátomást teljesen kiakadt a törvénytervezet Parlament elé való beterjesztéséről szóló közleményen, és egy az egyben bemásolta a szöveget.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja a 24.hu-nak úgy kommentálta a fejleményeket, hogy május 16-án még azt mondta Maruzsa Zoltán, hogy nem tudja, mikor lesz a következő egyeztetés, de nem mondta, hogy ez az utolsó. Az éppen három héttel ezelőtti egyeztetés után a szakszervezetek még arra számítottak, hogy a következő egyeztetésig nem fogják beterjeszteni a tervezetet. Mint a portál írja, ez részben teljesült, hiszen azután még összehívtak egy frakcióegyeztetést, majd az oda az ellenzéki pártok által meghívott, ám szót nem kapott érdekképviseletekkel rövid határidővel egy másikat, de ezt követően azonban a korábban megkezdett szakszervezeti egyeztetés-sorozatot már nem folytatták. Kedden számukra is az MTI híréből derült ki, hogy a kormány beterjeszti a jogállástervezetet.

Nagy Erzsébet kitért arra is, hogy most folyamatosan figyelik a parlament weboldalát, a felkerülő javaslatra várva (kedd este fél hét körül még nem jelent meg a tervezet), hogy megtudják, pontosan milyen változatot nyújtanak be, mert az egyeztetéseken a szakszervezeti beszámolók alapján jellemzően szóbeli ígéretek hangzottak el egyes pontok módosítására, ám nem kapták meg összeszerkesztve, mi kerül ki és mi marad benne a törvényszövegben. Az egyeztetéseken nem csak az hangzott el, hogy lesz majd egybeszerkesztett verzió, hanem az is, hogy a végrehajtási rendeletet is egyeztetjük – mondta Nagy Erzsébet, kiemelve, hogy abból derülne ki például, hogyan zajlik a pedagógusok teljesítményértékelése.