„Reagált” a Szent Imre Kórház a nagy visszhangot kiváltó írásunkra – az MTI-ben

„Reagált” a Szent Imre Kórház a nagy visszhangot kiváltó írásunkra – az MTI-ben

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig másfél órával azt követően, hogy az azóta nagy visszhangot kiváltó szombati cikkünk megjelent a fővárosi Szent Imre Kórházban kitört, több osztályt is érintő koronavírus-járvány kapcsán, egy PR-cikkben reagált a kórház vezetése – írásunk és a Magyar Hang említése nélkül – forrásaink egyes állításaira.

Az említett cikkben megírtuk: az egészségügyi intézményben közel száz fekvőbetegnél mutatták ki a kórt és csaknem negyven dolgozó tesztje is pozitív lett. Bár lapunk kérdéseire hírzárlatra hivatkozva nem adott tájékoztatást a kórház, valamilyen csoda folytán az MTI-nek mégis nyilatkoztak, nem is akármilyen gyorsasággal, a Magyar Hang tudósítása 12:37-kor jelent meg, míg az MTI-ben már 13:50-kor három vezető is nyilatkozott a kórházban kialakult helyzetről, megszerkesztve.

Azt írják: „A fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktató Kórházban is mindent megtesznek a betegek és a munkatársak biztonsága érdekében, az intézmény a szabályoknak megfelelően alakította ki a koronavírusos betegek ellátásához szükséges feltételeket. Az intézmény felkészült a tömeges megbetegedések ellátására.” Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának főorvosa az MTI-nek elmondta, minden orvos és szakdolgozó biztonságban érzi magát, hiszen a járványhelyzetre kialakított és alkalmazott intézményi szabályok szigorúak.

Kitört a járvány a Szent Imre Kórházban is | Magyar Hang

Nemcsak idősotthonokat, hanem immár egészségügyi intézményeket sem kímél a koronavírus-járvány: a főváros XI. kerületében található Szent Imre Egyetemi Oktatókórház közel száz fekvőbetegénél mutatták ki a kórt és negyven dolgozó tesztje is pozitív lett - tudta meg a Magyar Hang. Több jel is arra utal, hogy az intézményen belül alakult ki járvány, hiszen az elmúlt hetekben számos osztályon találtak fertőzött betegeket.

Finta Ervin, a kórház orvosigazgatója elmondta, minden kollégájukat letesztelték, minden minta negatív lett, és minden védőfelszerelés rendelkezésre áll. Hozzátette: a szűrési szám kimagasló az intézményben, a kórház eddig 1926 laborvizsgálatot végeztetett el, ami a szűrési átlag ötszöröse.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Bedros J. Róbert, aki az intézmény vezetése mellett a dél-budai centrumkórház beruházásával kapcsolatos feladatokért felelős miniszterelnöki megbízott, valamint Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok helyettese és járványügyi kérdésekben Orbán egyik tanácsadója nem nyilatkozott az MTI-nek.