Reagált Márki-Zay Péter annak a dossziénak a tartalmára, amellyel megpróbálták lejáratni őt

Reagált Márki-Zay Péter annak a dossziénak a tartalmára, amellyel megpróbálták lejáratni őt

Márki-Zay Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter a hvg.hu-nak reagált annak a dossziénak a tartalmára, amelyet állítólag a Fidesz a DK-nak annak érdekében, hogy lejárassák őt az előválasztási csatában. A DK azonban - a párt tájékoztatása szerint - nem használta fel a benne írtakat, hanem átadta a dokumentumokat Márki-Zay Péternek.  

A dossziéban szerepel például H. György neve, akit az irat „fényevőként” határoz meg, és az írás szerint amerikai tartózkodásuk idején főleg Márki-Zay feleségét segítette, mégpedig több ezer dollárral.

Márki-Zay ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte ebben nincs semmi különös vagy törvénytelen, H.György pedig  közölte: „Márki-Zayné egyike volt azoknak, akiknek a nemzetközi bábaképzésben történő részvételét az Országos Bábaképző Intézet tanulmányi ösztöndíjjal támogatta”.

A H. György tulajdonában álló vállalkozásról azt írják a dossziéban, hogy MLM-rendszerű piramisjátékot folytatott befektetői pénzeket gyűjtve, és ebben Márki-Zay is részt vett, mint a hálózat fiatal kádere. A dosszié szerint Márki-Zay is „részt is vett a pénzeszközök kiáramoltatásában, tisztára mosásában”. 

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt ugyanakkor azt mondta, semmi köze az egykori biztosítási vállalkozáshoz. – Bár voltam rövid ideig, mindössze 5 hétig „házaló ügynök”, nem ott, hanem amikor Kanadában éltünk, és akkor sem biztosításokkal, hanem telefonszolgáltatással foglalkoztam - mondta, azt is is kiemelve, hogy semmilyen pénz „kiáramoltatásában” és pénzmosásban nem vett részt.