Reagáltak az ellenzéki pártok az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére

Reagáltak az ellenzéki pártok az újabb nemzeti konzultáció bejelentésére

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob a postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánypártok a Balatonalmádiban tartott közös frakcióülésen bejelentették, hogy nemzeti konzultációt tartanak az Oroszország elleni energiaszankciók ügyében. A DK szerint semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott.

„Kocsis Máté ma bejelentette, hogy hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás, újabb »nemzeti konzultációt« indítanak, ezúttal a szankciókról. Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be, vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, aközben a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – írja a párt lapunknak eljuttatott közleményében. Szerintük valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka.

– A szankciók működnek! – ez volt a Momentum reakciója. Szerintük is a kormány a felelős a válságért. „A kormány annyira belezavarodott a saját alternatív valóságába, hogy azt is elfelejtette: alig fél évvel korábban mind a magyar kormány, mind a Fidesz EP-képviselői megszavazták az Oroszország elleni szankciókat” – írja a párt Facebook-bejegyzésében.

– Most akkor a saját döntéseik ellen tiltakoznak? A saját, fél évvel korábban meghozott döntésükről indítanak nemzeti konzultációt? Ne nézzék hülyének a választóikat: döntsék el, hogy támogatják vagy nem támogatják a szankciókat – áll a posztban.