Rejtélyes haláleset a Hős utcában

Rejtélyes haláleset a Hős utcában

Üres a gang a Hős utcában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kigyulladt egy négyemeletes lakóépület harmadik emeleti lakásának egyik szobája szerda délelőtt Budapesten, a tizedik kerületben. A fővárosi tűzoltók kiérkezésekor a Hős utcai lakás hálószobájában lévő ágy, illetve a körülötte lévő bútorok égtek. A tűzzel érintett helyiségben egy idős ember tartózkodott, aki életét vesztette – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószolgálata, jelezve azt is, hogy a „tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja”.

A kőbányai szegregátumban járva a lakók arról számoltak be nekünk, hogy a helyszínre kivonuló hatóságok emberei a Magyar Hang múlt heti számának segítségével azonosították a holttestet. A közleményben szereplő „életét vesztő idős ember” ugyanis Gyöngyi néni volt, aki riportunkban arról beszélt, hogy lényegében egy lakást biztosított a macskája, Cili számára. Tehette mindezt azért, mert a szomszédjában üresen álló garzon nem volt sem kitakarítva, sem lefalazva, ami rengeteg kellemetlenséget okoz a Hős utcában maradt lakóknak.

Gyöngy néni egyike volt azoknak a Hős utcai lakástulajdonosoknak, akik nem akarták elfogadni sem az önkormányzat hitelajánlatát, sem az ingatlanáért felkínált kevés összeget. Sokat panaszkodott a tömbben uralkodó állapotokra, de bízott benne, hogy hamarosan egy jobb karban lévő házba költözik majd, ahova magával vitte volna a „Hőst” korábban elhagyó lakóktól megörökölt macskáját, Cilit.

Az OKF kommünikéjét azzal zárja, hogy „A lakástüzek főbb kiváltó okai között még mindig a nyílt láng, illetve a tüzelőberendezések helytelen használata, az elektromos meghibásodás és a dohányzás áll. Ha az otthonunkban működik füstérzékelő, még van idő a tűz kialakulásakor cselekedni, ezzel elkerülni a sérülést vagy tragédiát.”

A Magyar Hang a helyszínen szeretett volna érdeklődni a haláleset körülményeiről, de a rendőrség kint tartózkodó munkatársai „felsőbb utasításra” hivatkozva kiküldtek minket az egész lakótömbből. Később viszont közleményt adott ki a BRFK, amely szerint emberölés gyanúja miatt indult nyomozás. Azt írták, a Hős utcai tűzesethez szerda délelőtt riasztották a tűzoltókat. Az oltás során találták meg az ott lakó 67 éves asszony holttestét. Mivel a helyszíni szemlén beszerzett adatok idegenkezűségre utaltak, a BRFK emberölés bűntett gyanúja miatt, szakértők bevonásával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – tartalmazza a közlemény.

Címkék: Hős utca