Releváns kérdésekre nem válaszol, de a kézkrémekről tanácsokat oszt Müller Cecília – Videóval

Releváns kérdésekre nem válaszol, de a kézkrémekről tanácsokat oszt Müller Cecília – Videóval

Magyar Hang-grafika.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk korábban megannyi releváns kérdésben szerette volna tájékoztatni olvasóit a koronavírus-járvány kapcsán, ezért sok-sok kérdést küldtünk az operatív törzsnek, hogy napi tájékoztatóikon válaszokat kapjunk tőlük. Mivel egyetlen kérdésünkre sem válaszoltak, egy ideje már leszoktunk erről.

A fenti okok miatt a Magyar Hang ugyan nem küldött kérdést az operatív törzs pénteki tájékoztatójára, ám küldött más. A tájékoztató vége felé olvastak fel egy újságírói kérdést, amelyről a tájékoztató moderátora, Gál Kristóf rendőr alezredes nem árulta el, hogy mely médiumtól érkezett. „Mi számít alapos kézmosásnak? Mindenképpen kézfertőtlenítő szükséges?” – hangzott a sajtóorgánumhoz nem kapcsolt kérdés. Erre Müller Cecília igen korrekten, hosszasan elmondta a kézmosás alapvető szabályait, majd a végén szokatlan módon a lefekvés előtti kézhidratálásról osztott meg szintén részletesen tanácsokat: „Este lefekvés előtt, amikor már bizonyosan nem érintünk meg tárgyakat, akkor javaslom, hogy a bőrnek a hidratálásáról mindenképpen gondoskodjunk. Tehát akkor egy jó minőségű kézkrémmel próbáljuk meg pótolni azt a felületet, azt a réteget, amit egész nap lemostunk a kezünkről.”.

A tiszti főorvos korábban is előszeretettel osztott tanácsokat szokatlan témákban. Emlékezetes, amikor az óvodások nyunyókájáról beszélt, vagy amikor még márciusban azt mondta, hogy amennyiben nem vagyunk betegek, a maszk viselése még káros is lehet, de beszélt arról is, hogy miképpen érdemes a kisbabákat szellőztetni, vagy hogy a „rendelkezésre álló gyógyszerek rendelkezésre állnak”, máskor arról, hogy „a magyar ember dalol”, de többeket meglepett az is, amikor azt tanácsolta, hogy a tojásokat hipós vízzel fertőtlenítsük.

A pénteki operatív törzs tájékoztató kézkrémes részét ebben a videóban nézheti meg:

Amikor még lapunk küldött kérdéseket az operatív törzsnek, akkor a kézkrémek tárgykörénél általunk érdemibbnek vélt témákban szerettük volna, ha válaszra méltatják olvasóinkat. Május 13-án például az alábbiakat kérdeztük tőlük, akkor ezekre sem jött válasz:

– Lapunk információi szerint Kínából nem (csak) olyan készülékek érkeztek, amelyek lélegeztetésre alkalmasak, hanem olyanok is, amelyek a légzés segítését szolgálják alvásfüggő légzészavarok esetén. Úgy tudjuk, több kórházi osztály is ilyen készülékeket kapott, nem pedig lélegeztetőgépet. Lélegeztetőgép gyanánt vásárolt Magyarország ilyen készülékeket, vagy más felhasználási céllal?
– Miért vásároltak és szállítottak le ilyen berendezéseket a koronavírusos betegek kezelésére kijelölt intenzív osztályokra, ha ezek a készülékek intenzív ellátásban és koronavírusos betegek kezelésére alkalmatlanok?
– Átverte-e a kínai beszállító a magyar fürkészeket és portyázókat, vagy a magyar fürkészek és portyázók hibáztak?- Hány ResMed Lumis 150-et, vagy hasonló CPAP berendezést vett Magyarország?
– Mennyit fizettünk érte?
– Ezek a gépek benne foglaltatnak abban a mintegy 5500 lélegeztető gépben, amelyet a kormányfő korábbi közlése alapján be kell szerezni?