Rendeletet is módosítanak, hogy díszpolgár lehessen a fideszes képviselő

Rendeletet is módosítanak, hogy díszpolgár lehessen a fideszes képviselő

Ágh Péter (Fotó: Ágh Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ágh Pétert, a térség fideszes parlamenti képviselőjét jelölte díszpolgári címre Horváth Zoltán, Csepreg független polgármestere. Minderről a csütörtöki testületi ülésen volt szó – tudta meg az Úgytudjuk.hu.

Az egyik képviselő, Dénes József hozzászólásában Jean-Claude Junckert javasolta a város díszpolgárának. Dénes ezt azzal indokolta, hogy ha ajándékot kap valaki, akkor azt a feladónak és nem a postásnak kell megköszönni!

Ugyanő jelezte, hogy az önkormányzati rendelet szerint május 31-ig kell az azévi díszpolgári cím kapcsán javaslatot tenni és mivel a javaslat ma, vagyis július 22-én hangzott el, így az jogsértő. A polgármester ennek kapcsán azt javasolta, hogy módosítsanak a rendeleten. Kedden várható újabb testületi ülés, ahol a módosításról és a díszpolgári címről is szavazhat az egyébként teljes egészében független képviselő-testület. 

Ágh Péter egyébként 39 éves.