Rendkívüli: átjutottunk a kormányinfó első védelmi vonalán

Rendkívüli: átjutottunk a kormányinfó első védelmi vonalán

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb abszurd módját találta meg a kormány annak, hogyan ne engedje be a Magyar Hang újságíróját a kormányinfóra. Az eseményre tegnap délután szabályszerűen regisztráltunk – azt követően, hogy egy másik sajtóorgánum munkatársa átküldte nekünk a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) sajtóeseményéről szóló meghívót. A kormányinfónak a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai épülete ad otthont, ahol kétlépcsős beléptetés van.

Az első körös beléptetést egy biztonsági őr végzi egy lista alapján, nem kis meglepetésre ezen szerepelt a Magyar Hang és kollégánk, Bodacz Péter neve, így igazoltatás után pedig be is léphettünk az épületbe. Messzire ugyanakkor nem jutottunk, a sajtóterembe való belépést ugyanis megtagadta a (feltehetően) kabinetiroda munkatársa, mondván, az ő listáján nem szereplünk.

A munkatárs értetlenkedésünkre közölte, a történteket jelezni fogja főnökének, ám annak nevét kérdésünkre nem volt hajlandó közölni. Munkatársunk jelezte azt is, hogy helyben megvárja, mit mond majd az a bizonyos főnök, de erre már nem volt lehetősége, mert egy biztonsági őr közbelépett, és felszólította kollégánkat, hogy hagyja el az épületet.

A kormányinfót megelőzően – immár szokás szerint – az utcán próbáljuk szóra bírni Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki kormánybiztosként felel a sajtóval való kapcsolattartásért, és Gulyás Gergely kancelláriaminisztert. Az eredményt az alábbi videóban láthatják.

 

Címkék: kormányinfó