Rendkívüli kormányinfót tart ma Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra

Rendkívüli kormányinfót tart ma Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra

Budapest, 2022. július 13.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli Kormányinfót tart ma délután Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Az eseményre – szokás szerint – a Magyar Hang nem kapott meghívót, de azt továbbította nekünk egy másik országos médium.

Eszerint ma 15.30-kor állnak az újságírók elé a kormány képviselői. Nemcsak a sajtótájékoztató időpontja, hanem a helyszíne is szokatlan, ezúttal ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetiroda Sajtóbejáratát adták meg helyszínnek, ami lényegében a Karmelita kolostort jelenti.

Ahogy arról lapunk is hírt adott, Orbán Viktor kormányfő ma a Karmelitában hívta össze a kormánykabinetet, mivel – mint az Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének ma reggeli közleményéből kiderül – „a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak”. – A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban – mondta Havasi Bertalan.

Az eseményről készült fotók szerint a tanácskozáson részt vesz a kormány tagjai mellett Németh Szilárd rezsibiztos is.

Frissítés: a kormányinfó bejelentéseiről itt olvashat