Rendkívüli parlamenti ülés lesz hétfőn – a Fidesz nélkül

Rendkívüli parlamenti ülés lesz hétfőn – a Fidesz nélkül

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Fotó: Kocsis Máté/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli ülést tart az Országgyűlés az ellenzéki pártok kezdeményezésére, a katatörvény miatt.

Az ülés délután egy órakor kezdődik. Az ellenzék azt kívánja elérni, hogy az Országgyűlés még a hatályba lépése előtt törölje el a katatörvényt.
A Momentum azonban korábban azt a tájékoztatást adta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető közlése szerint pártja nem vesz részt a rendkívüli ülésen, így az várhatóan nem lesz határozatképes.

Az ülés előzetes napirendjén – a napirend előtti felszólalásokat követően – interpellációk, azonnali kérdések és kérdések is szerepelnek, valamint határozatképesség esetén több ellenzéki előterjesztést is megtárgyalnának. A többi között a rezsiemelés megszüntetéséről, a lakóépületek szigeteléséről, az élelmiszerválság leküzdéséről, a klímabérlet bevezetéséről, valamint az egyes termékek áfamenetességéről szóló javaslatokat terjesztett a Ház elé az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik.

(MTI)