Rendőrőrsöket zárnak be az energiaválság miatt

Rendőrőrsöket zárnak be az energiaválság miatt

Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai főhadiszállása az Árpád híd pesti hídfője mellett (Fotó: Barna Rovács/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrségi területi szervek 2022. november 15-ig 112 darab épületet, épületrészt zártak be ideiglenesen a fűtési szezon végéig (rendőrőrsök, körzeti megbízotti/KMB irodák, oktatási és rekreációs épületek, autópálya rendőrség, stb.). 17 helyen véglegesen bezárnak kis létszámú szervezeti egységek, jellemzően KMB irodák – közölte az Alfahír érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A részletesebb bontásból kiderül, hogy országosan 16 rendőrőrsöt, 78 körzeti megbízotti irodát, 5 autópálya rendőrséget, 7 egyéb rendőrségi épületet, valamint 23 oktatási/rekreációs épületet zárnak be. 

Érdekességként említi meg a portál, hogy a Miskolci Rendvédelmi Technikumban 3 oktatási épületet, 2 kollégiumot, valamint 1-1 könyvtárat, és tornatermet is „ideiglenesen” bezártak, illetve a Készenléti Rendőrség 2-2 rekreációs központja és üdülője, valamint 1 uszodája is lakat alá kerül egy időre. 

Egyébként az ORFK azt is hangsúlyozta, az állami szerveknél bevezetett energiatakarékosság elsődleges célja nem a pénzügyi megtakarítás elérése, hanem az energia felhasználásnak csökkentése, „amely által biztosítható az ország folyamatos energiaellátása”.

A teljes lista ITT érhető el.