Rendőrség: az elmúlt két hónapban 24-en fulladtak a vízbe

Rendőrség: az elmúlt két hónapban 24-en fulladtak a vízbe

Balaton (Fotó: Varga György / MTI)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Indul a hétvége, indulnak is sokan strandra, készülnek a mosolygós szelfik a vízparton. A szikrázó napsütésben felhőtlen boldogságot árasztó posztok kerülnek ki a netre, mi pedig mégis borús képet kell, hogy fessünk – írja közösségi oldalán a rendőrség.

Azzal folytatták: „az elmúlt két hónapban fürdőzés közben vízbe fulladtak 13-an a Balatonban, 4-en a Velencei-tóban, 4-en a Dunában, 3-an a Tisza-tóban és a Tiszában együttvéve. Leírni is szomorú ezt, hát még megélni… akár a vízben elmerült emberek keresésekor, a holttestek kiemelésekor, és nyilvánvalóan családtagként – részvétünk. A fájdalmukban ezúton is osztozunk″. – Arra kérjük a strandolókat, hogy legyenek figyelmesek a körülöttük fürdőzőkre, a vízi sportolókra. Ha valakinek segítségre van szüksége, hívják mihamarabb a 112-t vagy a Balatonon a 1817-es vízi segélyhívószámot – tették hozzá.

Végül az alábbi tanácsokat adták a fürdőzőknek:

– Senki se menjen be egyedül a vízbe!

– Aki nem tud úszni, ne menjen mély vízbe!

– Stégről, vízibicikliről ne ugorjunk a vízbe úgy, hogy nem tudjuk, milyen mély is az, és főleg a forróságban felhevült testtel ne vetődjünk bele!

– Akik csónakáznak, sup-oznak, vízibicikliznek, vegyenek fel mentőmellényt – egy magabiztos úszót is fenyeget a hőség miatti hirtelen rosszullét!

– Senki se engedje szerettének, ismerősének, hogy a felelőtlenségével veszélyeztesse akár csak önmagát is!

– A gyerekekre és az idősekre különösen figyeljünk!