Rendőrségi eljárás indult a Békemeneten megjelent dinoszaurusz bántalmazása miatt

Rendőrségi eljárás indult a Békemeneten megjelent dinoszaurusz bántalmazása miatt

Egy „provokátor” dinoszaurusz-jelmezben a kilencedik Békemenet résztvevői között. (Fotó: Tompos Ádám/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Garázdaság miatt eljárást indított a rendőrség a Békemeneten állítása szerint bántalmazott dinoszaurusz-jelmezes férfi ügyében – közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy egy dinoszaurusz jelmezes férfi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt matricájával vonult a kormánypárti békemenetelők közé március 15-én, majd a tömegből rendőrök kísérték ki. Az érintett később a kutyapárt közösségi oldalán számolt be a történtekről, ahol úgy összegezte a kalandot, miszerint „két ollószúrás, két állas (jobbról és balról is), farok taposás, lökdösés”.

A Budapesti Rendőr-főkaptányság csütörtökön annyit közölt, hogy a nemzeti ünnepen dél körül jelezték a rendezvény szervezői, hogy az eseményüket egy jelmezes alak zavarja. Az egyenruhások a II. kerület, Árpád fejedelem útján igazoltatták a fiatal férfit, aki ekkor nem említette, hogy bántalmazták vagy megszurkálták volna. Az intézkedő rendőrök kérdésére azt felelte, hogy nem kíván feljelentést tenni a gyűlésről őt kitessékelő résztvevőkkel szemben.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az azóta megjelent hírek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt hivatalból indított eljárást ismeretlen tettes ellen.