Rendőrségi vizsgálat indult a magukat Gyurcsánynak kiadó oltásellenes telefonálók ügyében

Rendőrségi vizsgálat indult a magukat Gyurcsánynak kiadó oltásellenes telefonálók ügyében

Vadai Ágnes, a DK képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Feljelentésként értelmezte Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusának hozzá intézett kérdését, és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította – írja a 24.hu.

Vadai Ágnes azt követően fordult a legfőbb ügyészhez, hogy ismeretlenek Gyurcsány Ferenc nevében hívták az embereket, hogy ne oltassák be magukat a koronavírus-fertőzés ellen.

Miután a baloldali politikus nem igazán bízik legfőbb ügyészi vizsgálatban, azonnal meg is fogalmazta, szerinte milyen bűncselekményeket követhettek el a telefonhívásokat kezdeményezők. Eszerint tévedésbe ejtették a felhívottakat, kárt okoztak Gyurcsány Ferencnek, a DK-nak, az együttműködő hat ellenzéki pártnak. Mivel a kormány hamisan oltásellenességgel vádolta az ellenzéki pártokat, a telefonálók pedig politikai hasznot akartak hajtani a kormánypártoknak, ez kimerítheti a csalás törvényi tényállását.

Vadai azért tartotta szükségesnek Polt Péter előzetes tájékoztatását, mert a Blikknek nyilatkozva arról beszélt, számára nem kérdés, hogy „miként több más karaktergyilkosságban, ebben is nyakig benne van a Fidesz”, de a Polt Péter vezette ügyészségről „ennél sokkal nagyobb horderejű ügyek is lepattannak”.