Rengetegen oltatnának Magyarországon

Rengetegen oltatnának Magyarországon

Tőzsér Zoltánné szakápoló a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával olt be egy férfit a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. április 12-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elérte az eddigi csúcsot a magyarországi oltási kedv, 59,1 százalék azok aránya, akik be kívánják oltatni magukat a koronavírus ellen – tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az április 5-11. közötti felmérésére hivatkozva. Ugyancsak nőtt az oltásra esetleg hajlandók aránya, ők 17,6 százalékon állnak.

A biztosan oltatni akaró (vagy a vakcinát már meg is kapó) felnőttek száma így 4,6 millió körül jár, a még hezitálókkal együtt pedig 5,98 millióan vannak, ami már megfelelne a hatvan százalékos átoltottsági értéknek.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón azt mondta, ha elérjük a hatvan százalékot, akkor mondhatjuk, hogy már a vége felé tartunk a járványnak. Orbán Viktor viszont péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt: a 60-70 százalék nem elég, és senki nem ússza meg. Valaki vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni – mondta a kormányfő, hangsúlyozva az egyéni felelősség és egyéni védelem fontosságát.